fbpx Kövér azért kommunistázott, hogy letakarja a környezetében jelenlévő kommunista pénzeket? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kövér azért kommunistázott, hogy letakarja a környezetében jelenlévő kommunista pénzeket?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kövér azért kommunistázott, hogy letakarja a környezetében jelenlévő kommunista pénzeket?

2021. november 28. - 10:04

 

Kövér Lászlónak az Alkotmányvédelmi Hivatalban elmondott “az ellenzék nemzetbiztonsági veszély” beszéde rendkívül felháborító, és egy hasonló szónoklat után egy házelnöknek bármelyik másik EU-s tagállamban azonnal le kellene mondania.

Forrás: Panyi Szabolcs Facebook oldala

Csakhogy Kövér Lászlóval van egy sokkal súlyosabb probléma.

Kövér ebben a beszédében gyakorlatilag azt állítja az Orbán-kormány ellenzékéről bármiféle bizonyíték nélkül, hogy kommunista hátterű külföldi ügynökök, és emiatt nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek Magyarországra. Azonban a jelenlegi magyar politikában egyetlen olyan politikus van, akivel kapcsolatban tényszerű információk láttak arról napvilágot, hogy a környezetébe külföldi, kétes módon felhasznált, ráadásul “kommunista hátterű” pénz áramlik. És ez maga Kövér László.

Csaba Horváth tárta fel nemrég, hogy Kövér kabinetfőnöke, annak családja és ismerősei olyan luxuslakásokat és autót használnak egy bizonyos Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványon keresztül, amely alapítvány 322 millió forintot kapott külföldről. Bár az Orbán-kormány civiltörvénye alapján az alapítványnak regisztrálnia kellett volna magát mint külföldről támogatott civil szervezet, ezt nem tette meg.

A 322 millió forintot annak a Frank Liu milliárdosnak az érdekeltségei utalták át, aki Kövér Lászlóval szoros barátságot ápol. Bár Frank Liu a magyar médiában mint "tajvani milliárdos” jelenik meg, valójában üzleti érdekeltségei jó része a Kínai Népköztársasághoz kötik, és Kövér kezdeményezésére idén nyáron a "a magyar-kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája” miatt kapott kitüntetést.

Liúról nemrég pedig több, a kínai-magyar kapcsolatokat jól ismerő forrásommal is beszélgettem, és mindannyian azt állították, hogy Liút a politikai lojalitása sem a demokratikus Tajvanhoz, hanem a Kínai Kommunista Párt által vezetett Kínai Népköztársasághoz köti.

Kövér László a 24.hu cikkének megjelenése óta hallgat kabinetfőnöke alapítványának külföldi tajvani-kínai finanszírozási ügyéről, a pénz kétes felhasználásáról. Pedig ha valahol felmerül a nemzetbiztonsági veszély gyanúja, az épp ott van, amikor Magyarország egyik közjogi méltóságának környezetébe egy külföldi barátjától százmilliós nagyságrendű pénzek áramlanak és azokat nem rendeltetésszerűen használják fel. Már utóbbi is probléma, de a fő kérdés az, hogy vajon ez a külföldi barát mit kérhet és kaphat a pénzéért cserébe?

Ha van olyan ügy, amit az Alkotmányvédelmi Hivatalnak kötelessége lenne kivizsgálnia, az éppen Kövér Lászlóé. (Panyi Szabolcs)


 

h i r d e t é s