h i r d e t é s

Kormányváltó május 1. a Városligetben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kormányváltó május 1. a Városligetben

2017. május 01. - 14:10

 

Az MSZP Kormányváltó Május 1-nek nevezte el a hétfői rendezvényeit.

A Kós Károly sétányon felállított központi sátruknál délután 14 órától hallgathatták meg a Liget látogatói Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnökének beszédét, majd felszólalt Molnár Gyula pártelnök és Botka László miniszterelnök-jelölt, Szeged polgármestere.

A választás előtti utolsó május elsejét nem hagyhatják ki sem a pártok, sem a szakszervezetek. Sátraik minden szabad helyet elfoglalnak a munka ünnepén az átépítés alatt álló Városligetben, ahol nem mutatványosok vagy árusok foglalják le a látogatók figyelmét. Az öt nagy magyarországi szakszervezeti konföderáció vezetői közös nyilatkozatot adnak ki a munka ünnepén, amelyben a Munka törvénykönyve "rabszolgatörvénynek" nevezett módosításának megakadályozására utalva kijelentik: "eddigi közös sikereink azt bizonyítják, ha együtt lépünk fel és következetesek leszünk, elérjük, hogy ne döntsenek rólunk - nélkülünk". Az érdekvédők majálisa a hagyományoknak megfelelően 10 órakor közös koszorúzással kezdődik a szakszervezeti emlékkőnél (a Városligetnek az Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út felőli sarkánál), ezután egymás mellett sorakozó sátraiknál várják tagjaikat és a munkájuk iránt érdeklődőket, valamint azokat a politikusokat, akik a szokásokhoz híven meglátogatják őket.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Vajdahunyad vár mögötti nagysátrában fél 11-kor Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke lesz a vendég, utána fél 12-kor a szervezet női tagozata veszi át a szót, majd fél 1-re érkezik Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, hogy ismertesse munkavállalóknak szóló programját. A politikusi beszédek és beszélgetések sorát fél 2-kor a Párbeszéd két vezetőjének fóruma zárja, vendég lesz Szabó Tímea és Karácsony Gergely. A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség (ÉSZT) közösen szervez programokat. 11 órától fórumot tartanak a parlamenti pártok képviselőivel a munkavállalók méltatlan helyzetéről. A Liga Szakszervezetek vezetői nem szerveztek külön politikai programot, de 11 órától várják tagjaikat a Napozóréten felállított sátrukban.


 

h i r d e t é s