h i r d e t é s

Korán reggel, élőben kapcsolják Orbán Viktort

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Korán reggel, élőben kapcsolják Orbán Viktort

2022. május 06. - 05:41

A választások óta nem szólalt meg a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök, pénteken azonban ismét a mikrofon elé ül.

Orbán Viktor miniszterelnök utoljára a választások előtt, április 1-jén adott interjút a közszolgálati rádiónak. A Kossuth Rádió interjújában akkor arról beszélt, hogy megérti az ukrán elnököt, mert a hazája bajban van, és érdeke más országokat is bevonni a háborúba. Szerinte komoly gazdasági válság várhat Európára, de ezt Magyarország megszorítások nélkül „ki tudja cselezni”.

Közösségi oldalán a miniszterelnök bejelentette: reggel 7 óra 30 perckor interjút ad.

Napok óta hangos a sajtó azoktól a hírektől, hogy Magyarország továbbra sem hajlandó támogatni az Európai Unió hatodik szankciós csomagját. A magyar kormány hivatalos válaszában kiemelte: a tervezett csomag a legkiszolgáltatottabbak terheinek további növekedését eredményezné anélkül, hogy az EU érdemi erőfeszítéseket tenne a hatások enyhítésére.

Sem Magyarország, sem az Európai Unió egésze nem áll készen arra, hogy elfogadja és végrehajtsa a Bizottság által javasolt intézkedéseket. Szankciókat akkor lehet elfogadni, ha valamennyi tagállamban valamennyi szükséges előfeltétel teljesül

– írta Ursula von der Leyennek, az  Európai Bizottság elnökének megküldött levelében Orbán Viktor. Erről is szó lehet a műsorban pénteken. 

A magyar miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban iparági egyeztetést hívott össze, amelyen Magyarország energiabiztonságáról tárgyaltak Brüsszel tervezett orosz olajembargója miatt. (Index)


Kommentelne? Kattintson ide!