h i r d e t é s

Korai előrejelzések a 2022-es világbajnokságról - Melyik csapatok a sportfogadások favoritjai?

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Korai előrejelzések a 2022-es világbajnokságról - Melyik csapatok a sportfogadások favoritjai?

2022. május 28. - 05:32

A futball világbajnokság időpontja egyre jobban közeledik, ennek megfelelően egyre többen teszik fel a kérdés, hogy vajon ki lehet majd a győztese a katari eseménynek. 

Egyelőre még csak korai találgatásokra van lehetőség, hiszen még hónapok vannak hátra az eseményig. A november 21-én kezdődő világbajnokság csoportjait már kisorsolták, és a legjobb fogadó oldalak már készítik az előrejelzéseiket.

Bár a csapatok nagyban készülnek, nagyon nehéz megjósolni, hogy melyik csapat lehet majd a nyertes. Az alábbiakban azonban a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján megnézzük az egyes csapatokat, illetve azt, hogy melyiknek van a legnagyobb esélye a VB cím elnyerésére. A bemutatást a legesélyesebb csapatokkal kezdjük, így ahogy haladunk a cikkben, úgy következnek egymás után a jelenlegi ismeretek szerint kevesebb eséllyel rendelkező csapatok.

Brazília

Öt világbajnoki címmel egyetlen csapat sem nyert többször a tornán, mint Brazília, de az utolsó bajnoki cím óta 20 év telt el. Ugyanakkor 2002 óta vitathatatlanul ez a Seleção legeredményesebb csapata. Brazília back-to-back Copa América-döntőt vívott, és vereség nélkül jutott át a hírhedten nehéz CONMEBOL selejtezőkön. Ennek alapján sokan úgy gondolják, hogy a dél-amerikai országnak nagy esélye van arra, hogy megszerezze a hatodik VB győzelmét.

Franciaország

A világbajnoki címvédő Franciaország vereség nélkül teljesítette a selejtező csoportot. Ez leginkább három sztár játékosának azaz Kylian Mbappénak, Karim Benzemának és Antoine Griezmannak köszönheti, aik együttesen 14 gólt szereztek a franciák 18 góljából. Az ellenzők a gyengeség jeleként fogják felhozni a Les Bleus korai Eb-kiesését, ahol kevesebb mint 10 perccel a mérkőzés vége előtt 3-1-es vezetést dobtak el Svájcnak, de a csapat szépen talpra állt, és megnyerte a 2021-es UEFA Nemzetek Ligáját.

Anglia

A 2018-as világbajnokság negyedik helyezettje és a 2020-as Euro második helyezettje, Anglia nem kevesebbet vár, mint hogy 2022-ben végre a csúcsra jusson.  A csapat könnyedén teljesítette a selejtezőt, nyolc győzelemmel és két döntetlennel, míg Harry Kane 12 góllal az európai selejtezők közös gólkirálya lett.

Spanyolország

A 2018-as katasztrofális oroszországi kiesés az őrségváltást jelentette Spanyolország számára, de senki sem számított arra, hogy a fiatalabb generáció ilyen zökkenőmentesen kerül be a világbajnokság csapatai közé. A csapat az Euro-elődöntőbe jutással felülmúlta a várakozásokat. A forradalom gyökerei Barcelonában gyökereznek, ahol Gavi, Pedri, Ansu Fati, Eric García és Ferran Torres is szépen fejlődik.  

Argentína

A 2021-es Copa América megnyerése nagy győzelem volt volt  Lionel Messi számára, de ez nem fogja csillapítani a 34 éves játékos vágyát egy utolsó dicsőségre. Messi és a csapat eddigi teljesítménye remek volt együtt, így biztosan sok izgalmas percet okoznak majd a világbajnokság során.

Németország

Németország búcsúzott Joachim Löw vezetőedzőjétől, miután korán kiesett az Eb-n, de a Bayern München korábbi edzője, Hansi Flick azonnal újjáélesztette a csapatot, mivel ők lettek az első nemzet, amelyik kvalifikálta magát Katarba. A gólok a selejtezőben a különböző játékosoktól érkeztek, rávilágítva arra, hogy ez a csapat milyen sokféleképpen képes játszani, és mennyi potenciál van benne.  

Hollandia

A hollandok a 2018-as torna kihagyása után térnek vissza a mezőnybe, és most Louis van Gaal irányítja őket, aki 2014-ben a harmadik helyig vitte el a csapatot. Hollandia egy nehéz selejtező csoportból került a VB-re Törökországgal és Norvégiával.

Belgium

Belgium majdnem négy évig a világranglista első helyén állt, amíg Brazília el nem vette a koronát márciusban, és a 2018-as világbajnokság harmadik helyezettje visszalépett az Euro 2020 negyeddöntős kiesésével. A csapat esetében a legnagyobb kérdés, hogy milyen formában lesznek a játékosok a VB ideje alatt.

Portugália

Cristiano Ronaldo ötödik világbajnoksága következik, azonban a portugál csapat nem csak egy személyből áll. Számos olyan játékos vesz részt ebben a válogatottban, akik klubcsapataiknál kiemelkedően játszanak. Az viszont még a jövő kérdése, hogy együtt hogyan tudnak együtt dolgozni a győzelem érdekében.

Összegzés

Ahogy az a fenti listából is látható, számos olyan ország van, akik a jelenlegi ismeretek szerint részt vesznek a világbajnokságon, de nem esélyesek a győzelemre. Bár meglepetések mindig történhetnek, mint ahogy azt már sok esetben láttuk, jelenleg azonban, Dánia, Horvátország, vagy éppen Urugay győzelme szinte elképzelhetetlen, még akkor is, ha alapvetően egészen jó csapatokról beszélünk, hiszen kijutottak a világverseny végső eseményére. Ez azonban azoknak könnyíti meg a helyzetét, akik a végső győztesre szeretnének fogadást kötni.

A papírforma jelenleg az, hogy Brazília, Franciaország és Anglia az három csapat, amelynek a legnagyobb esélye van a világbajnoki cím elnyerésére. Ha biztosra szeretnél menni, akkor rájuk érdemes fogadni. Picit kockázatosabb választás, de még mindig biztonságosnak számít például Spanyolország és Belgium győzelmére tippelni, hiszen ők is a leginkább erősebbnek számító csapatok között szerepelnek.

Persze azzal is tisztában kell lenni, hogy a világbajnokság kezdetéig még sok idő van hátra, így bármi megtörténhet. De nagy meglepetés lenne, ha végül nem a fenti csapatok valamelyike térne haza kupával.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s