fbpx Konténeres sittszállítás: tegyük rendbe a hulladékfajtákat! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Konténeres sittszállítás: tegyük rendbe a hulladékfajtákat!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Konténeres sittszállítás: tegyük rendbe a hulladékfajtákat!

2021. április 14. - 15:41

 

Ha valaki szeretne megszabadulni a szemetétől, akkor előfordulhat, hogy rendel egy konténeres sittszállítást, és azt hiszi, minden meg van oldva. Azonban mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy többféle hulladékról is beszélhetünk, és nem mindegy, melyiket szeretnénk elszállíttatni.

Forrás: kontenerrendeles.org

Szóval mielőtt konténert rendelnél sittszállítás címszóval azért, hogy megszabadulj minden hulladékodtól, olvasd végig ezt a cikket! Mire a sorok végére érsz, tudni fogod, hogy mitől és hogyan tudsz megszabadulni, és melyek azok, amik külön figyelmet igényelnek.

Nem mehet minden egybe!

Bármennyire is szeretnénk, nem olyan egyszerű a hulladékunktól való megszabadulás, mint azt gondolnánk. Bár ezt már a kommunális hulladék elszállításánál is meg kellett volna szoknunk, sokan még mindig nincsenek tisztában vele. Sokan nem tudják, hogy mit dobhatunk a vegyes háztartási hulladék közé és mit nem. Háztartásunkban általában csak a vegyes kommunális hulladékot és a szelektív hulladékot gyűjtjük külön, de ez is lehet egy jó alap. Ugyanis konténeres sittszállítás esetén sincs más dolgunk, mint különválogatni, hogy mit lehet elszállítani így és mit nem.

Konténeres sittszállítás

Mi is az a sitt? Gyakorlatilag röviden úgy tudnám összefoglalni neked, hogy építési hulladék, építési törmelék. Akkor keletkezik nagy mennyiség belőle, amikor felújítasz, házat építesz, vagy épp lebontasz egy épületet. Ez a hulladéktípus állhat talajból, kavicsból, téglából, cserépből, kisebb betondarabokból, vakolatból és hasonlókból. Gyakorlatilag minden ide sorolható, ami egy építési vagy felújítási területen keletkező hulladék.

Rendelj konténeres sittszállítást bátran, ha felújítasz, építesz vagy bontasz, mert így garantáltan nem tévedhetsz. Ugyanakkor ne használd ezt arra, hogy mindentől megszabadulj, amit a ház körül találsz! Nem szállíttathatsz el ugyanis mindent egyszerre, függetlenül attól, hogy miről is van szó.

Zöldhulladék

A zöldhulladék összefoglaló neve minden kerti szerves anyagnak. Ebbe beletartozik a fű, a levelek, az ágak és gallyak, a fakéreg, elszáradt növények, stb. Ezek mindegyike mehet egy konténerbe akkor, ha zöldhulladék elszállításához rendelted.

Lomtalanítás

Amikor összegyűlnek a lomok, jöhet egy jó nagy lomtalanítás. Erre megint csak egy külön konténeres lomtalanítás keretein belül kerüljön sor. Ilyenkor ugyanis a megszokott, lomtalanítási szabályoknak megfelelően kell megszabadulnod a hulladéktól. Azaz mehetnek régi bútorok, de nem mehetnek elektronikai berendezések, sem veszélyes hulladékok, de még csak sitt sem. A szabály megint ugyanaz: szelektálj!

Tiltott, veszélyes hulladékok

Általánosságban elmondható, hogy veszélyes hulladékokat nem pakolhatsz konténerbe egyetlen egyéb hulladéktípus mellé sem! Kerülendő a festék, olaj, azbeszt, gumiabroncs, elem, akkumulátor, elektronikai hulladék, stb.


 

h i r d e t é s

Kommentek