h i r d e t é s

Könnyen lehet, hogy itt a vége az üzemanyagárak csökkenésének

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Könnyen lehet, hogy itt a vége az üzemanyagárak csökkenésének

2020. május 07. - 09:01

 

Szerdától átlagosan 6 forinttal emelkedik a benzin ára, de az autósok ennél jóval nagyobb áremelkedésre számíthatnak a kutakon a kormány által bevezetett különadók miatt.

Az utóbbi időszakban érdekes jelenségeket tapasztalhattunk az üzemanyagárak tekintetében. A nagykereskedelmi árak folyamatosan csökkentek hazánkban és ezzel párhuzamosan a kereslet is drámaian visszaesett, amely nehéz helyzetbe sodorta az olajipari szereplőket. A Shell és a Mol több töltőállomását is kénytelen volt bezárni – írja a Portfolio.hu.

A nehéz piaci körülmények miatt a benzinkutak kénytelenek voltak megemelni a kiskereskedelmi árréseiket, hogy túléljék az üzemanyag-fogyasztás drasztikus visszaesését és a bevezetett különadókat. Ennek következtében szétnyílt az olló a nagykereskedelmi és a kiskereskedelmi árak között, ami azt jelenti, hogy hiába drágul a benzin csupán 6 forinttal literenként, azonban a vásárlók akár 16 forintos áremelkedéssel is szembesülhetnek a kutakon.Ugyanez a gázolaj esetében 10 forintos változást jelent.

Így egy liter benzin 294 forinba fog kerülni, míg egy liter gázolajért 318 forintot kérnek majd. (agroinform.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s