fbpx Komjáthi Imre igazsága! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Komjáthi Imre igazsága!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Komjáthi Imre igazsága!

2016. november 17. - 08:55
0 komment

 

Az ATV-ben beszélt a szakszervezeti vezető a szegénységről, a vidékről, az esélyekről és a lehetőségekről. 

Forrás: nograd24.hu

Baloldali politikustól évtizedek óta nem hallott világos szavakkal és gondolatokkal írta le, hogy mit jelent a leszakadó vidék, mit jelent az esély Edelényben ahol él.  A falopás, mint létforma, hogyan vált utolsó reményből, utolsó eséllyé, mit jelent az éhezés, a kilátástalanság, a bezárás az elnyomorítottak kasztjába, a közmunka világába, amelyet most súlyosan változtatni akarnak. Miközben az egyik oldalról beton fallal zárja el a közmunka a reintegrálódás lehetőségét a munka világába, hogyan biztosít mégis, némi megalázó, de létező lehetőséget idézem Komjáthit „a vakaróra”, ami nem több mint a víz, a liszt, a só keverékének elkészítő szerszáma.

Komjáthi nem tesz szóvá sem többet, sem kevesebbet, mint a véleményformálók és a politikusok cinizmusát!

Demokráciát igényel az egyik, miközben valamiféle diktatúra szerűséget épít a másik, de egyik sem veszi észre, hogy ebből az általuk képzelt világból kihullott 4 000 000 ember, akik vergődnek, és a létükért küzdenek, akik köpnek a demokráciára és elviselnének bármilyen diktatúrát, csak ne hallanák a gyerekeik, öregeik sírását, a vágyaik pusztulását, sokaknál a didergést. Nem érdekli őket, hogy mitől és miért ment tönkre a Népszabadság, vagy mennyit lopott Rogán, hiszen a létbiztonság minimumáért odaadnának mindent, ami egy polgári demokráciában érték.

Ők a magyar Trumpisták, vagy Lepenisták, vagy bárki és bármilyen "isták", csak szűnjön meg az a kilátástalanság, amiben élnek, ami dermesztően hat rájuk és szép lassan elveszi a kedvet az élethez a lehetőséget vagy az utat a boldogsághoz, szeretethez, szerelemhez.

Az éhségnek és kilátástalanságnak nincs filozófiája, nincsenek törvényei, egyetlen biztos pontja van, a kiszolgáltatottság, ez ellen emeli fel hangját Komjáthi ezért akar dolgozni. Nem akar gazdagságot, de kilátástalan szegénységet sem, nem harcol másért, mint a kiszorított és kiszorult emberek normális életért.

Sok sikert Imre, nem lesz könnyű, mert a magyar újgazdagság első feltétele a lelkiismeret hiánya, a szolidaritás még szótárból való törlése is, az úrhatnámság, a melósok véréből kiszívott Maldív-szigeti üdülés, a drogozás Las Palmasban, az öregek megvetése, egyesek általi megverése, a lelkiismeret lenyugtatása egy hajléktalannak odadobott százassal.

Sok sikert „Teréz apa”, jó lenne, ha lennétek még néhány százan! Lássuk, mire megy a vörös és csípős!


 

Kommentek

h i r d e t é s