h i r d e t é s

Klinikai eset, amikor a klinikai szakpszichológus Németh Szilárdot ajánlja?

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

Klinikai eset, amikor a klinikai szakpszichológus Németh Szilárdot ajánlja?

2022. február 15. - 07:55

Németh Szilárd Instagram-sztoriban tette közzé, hogy Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus „miért ajánlja őt”.

Forrás: nemeth.szilard.hm/Instagram

 

 

 

Az ember a szava! Németh Szilárd szavai szilárdak, mint neve is, nomen est omen. Nála hitelesebben megnyilatkozó politikust nem ismerek. Egyenes, következetes, mély meggyőződéssel képviseli közös ügyeinket, ezt a képviseletet a parlamentben is rábízhatjuk

– tette közzé Bagdy szavait Németh.

Ha esetleg az Instáról is eltűnne a sztori, ahogy elérhetetlenné vált a Facebook-poszt (a szerk. 2022. február 15. 19:08)

Bagdy Emőke körül két évvel ezelőtt pattant ki egy kisebb botrány, amelynek az volt az előzménye, hogy több mint ezer pszichológus adott ki állásfoglalást, amelyben kiálltak a – Dúró Dóra által ledarált – Meseország mindenkié című mesekönyv mellett. A dokumentumban elhatárolódtak „minden olyan pszichológus, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is, amelyek szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat tartalmaznak, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása”. 

Bagdy Emőke később hosszú cikkben válaszolt az őt ért vádakra, kikérve magának a szakmaiatlanság vádját, majd petíció indult a – saját állítása szerint sem jobboldali, sem baloldali ideológiákhoz nem csatlakozó, csak a tudomány szolgálójaként dolgozó – pszichológus mellett. A petíciót több mint 38 ezren írták alá. (hvg.hu)

 

 

"Miért haragszom elmondhatatlanul arra, amit Prof. Dr. Bagdy Emőke művel?

Azért valahol botrány ami itthon megy, nem?

És nem a politikáról beszélek. Mert ahhoz mindenkinek joga van. Mindenki mondhat mindenről mindent. Is.
Prof. Dr. Bagdy Emőke nyugodtan tanulhat azt, imádkozhat ahhoz, szavazhat arra, és kampányolhat annak akinek, és aminek csak szeretne. Szíve joga.

A probléma az, hogy Prof. Dr. Bagdy Emőke köztudottan olyan tanokat terjeszt az emberi szexuális orientációról, amelyek:

  1. Kanyarba nincsenek a jelenlegi tudományos konszenzussal
  2. Kirekesztő módon lehet (félre) értelmezni

Megerősítési torzítás: kicsípkeded azokat az infókat amik egybevágnak a világnézeteddel és úgy érzed hogy igazad van. Úgy érzed hogy jó vagy. Úgy érzed hogy remek ember vagy és jó életet élsz. De kérlek, ha valahogy érezni akarod magad akkor a művészet felé fordulj és ne a tudományok felé.

És tisztelem is mint embert, remélem hosszú és boldog élete lesz és jól érzi magát az unokákkal, de elfogadhatatlan számomra az a szakmai aknamunka amit művel.

És ez nem arról szól, hogy szeretned kell a meleg embereket, óh, azt utálsz akit akarsz, én se kedvelek egy csomó mindenkit Csányi Sándortól a kalapáló felsőszomszédig.

Aggaszt amit művel, mert amit ő csinál az nem "csak egy vélemény".

Zacher Gábor is leverhet otthon 3-4 kevertet. Egészségére! De az megint más, hogy ha a Diageo leszerződtetné Unicum reklámarcnak és onnantól kezdve az 1 millió alkoholista országában mindenki remegő kézzel nyúlna a kevertért reggelente, mert 'az kis mértékben orvosság'.

Nagymértékben meg gyógyszer, ismerjük.

A baj az, hogy jönnek emberek, akik semmit sem értenek a lélektanhoz (mert inkább a cukrászatnak vagy az alkalmazott fizikának szentelték az életüket) és annyit látnak, hogy Prof. Bagdy megalapozott szakmai háttérrel rendelkezik, ezért úgy veszik a laikusok a szavait, mint a szentírást. Pedig nincs mögötte golyóálló empirikus eredmény. És így lesz hirtelen a tudományból politikai kérdés.

Pedig a tudomány nem demokrácia. Nincs jobb meg baloldali tudomány. Szerinted úgy találtuk meg a szifilisz ellenszerét, hogy 32 szavazatot dobtak tudósok az "ökörvizelet" és 12-t a "higany" urnába és az nyert, ahol több volt a strigula? Dehogyis. A tudomány arról szól, hogy megfigyeljük a valóságot, lehántoljuk az előítéleteinket, és erről felállítunk közelítő modelleket. Az a modell marad fenn, ami a megfigyelhető valóság (variancia) nagyobb százalékát magyarázza, minden más kipusztul.

Mint ahogy kipusztult a lelki betegek hideg slagozása, a köztéri botozás, lobotomia, a gyerek élveboncolás és a higanyos szifilisz kezelés.

A tudománynak így is botrányos a renoméja. Nézd végig a vírussal

kapcsolatos ismereteink fejlődését. Leírom azt amit 2.5 éve mondtam, amikor kezdődött a hacacáré:
"Az empíria alapvetően trial-error alapú. Mint amikor a gyerek dugdossa a formákat a táblába. Próba szerencse. Botlás és próbálkozás, és sok kidobott elmélet míg egyre jobban meg nem értjük ezt a világot. Mivel egy csomó ember sose publikált vagy adott elő, soha nem látta testközelben a tudomány fejlődését, így most [2019-et írtunk – Gy.] komolyabb összeget teszek arra, hogy 3 hónap múlva emberek hatalmas tömegei fogják feldobni a kezüket "megvan ez baszva… nem tudnak semmit… faszság az egész" kijelentéssel."

És ha most körülnézel…*gesztikulál a világ felé*

És hagyjál már a COVIDOS- infókkal és videókkal, mert én pontosan tudom, hogy mennyire nem értek hozzá. Nem is akarok.

Én csak azt tudom, hogy a tudomány

  • nem demokrácia,
  • nem tévedhetetlen,
  • és legfőképpen nem az Életünket Irányító Tökéletes Igazságok halmaza.

Az amire te gondolsz, az a dogma. Vallás.

A tudomány egy módszertan, amivel a világról ismereteket szerzünk. És ezt ne azért vedd komolyan mert én mondom, vagy mert még 1300 kolléga így gondolja, hanem azért mert egyszer régen a múltban megegyeztünk abban, hogy mi az a tudományos módszertan.

Ennek hála van ma 4G, tampon, penicillin meg űrhajó.

Nem az a lényeg, hogy ki milyen jellem, ki kire szavaz meg imádkozik, hanem az a kérdés, hogy olyan világban akarsz-e élni amit a technológia meg az innováció jellemez, vagy egy barlangban ahol minden második gyereked meghal és 40 év vár rád betegségek, ragadozók és viszontagságok között.

Egy káprázatos korban élünk, ahol a technológia, jog, művészetek egymást inspirálva hozták el milliárdnyi embernek azt a fajta jólétet, ami régen még a fáraókat se illette meg.

És ezt a bizalmat ássa alá Prof. Bagdy és mindenki, aki hozzá hasonló.

És külön fáj az is hogy egy csomó kérdés amit felvet annak helye is lenne tudományos fórumokon. Ehelyett politikai sajtótájékoztatón bólogat.

Ezért haragszom arra amit csinál.

És egy kicsit sajnálom is.

Mert vagy 10 végzettséggel rendelkezik. És írt legalább 20 szakmailag komolyan vehető könyvet (még a mainstream kereskedelmi sikere előtt), társszerzőként meg lejegyzett vagy 30-at, nincs olyan társaság, aminek ne lenne tagja, és rengeteget tett azért, hogy a Károli felkerüljön a térképre. Intelligens, káprázatos és zseniális ember.

És úgy fog nyugdíjba menni a szakmából, hogy mindenki csak húzkodja majd a száját, hogy "jaj a b0zizós boomer néni" és nem bírják majd elég gyorsan leradírozni a könyveit a polcokról [nekem van, és tuti megtartom mert fantasztikus írások – Gy.] a boltok. És ezért annyira sajnálom, mert annyival jobbat, de tényleg sokkal jobbat érdemelt volna ő is és mi is." (Gyuricza)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s