fbpx Kizárják az LMP-t az európai Zöldek, ha együttműködnek a Jobbikkal | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kizárják az LMP-t az európai Zöldek, ha együttműködnek a Jobbikkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kizárják az LMP-t az európai Zöldek, ha együttműködnek a Jobbikkal

2019. február 12. - 14:45

 

Philippe Lamberts, az Európai Zöld Párt társelnöke nem hisz a Jobbik néppártosodásában.

Forrás: European Greens / Facebook

Kizárja soraiból az LMP-t az Európai Zöld Párt európai parlamenti frakciója, amennyiben a párt együttműködik a Jobbikkal – mondta az Azonnalinak Philippe Lamberts, az európai zöldek képviselőcsoportjának társelnöke Strasbourgban.

A májusi EP-választás kapcsán többször felmerült, működjön együtt az ellenzék, akár úgy is, hogy a Fidesz ellenében csak egy ellenzéki lista lesz, de arról is hallani, az LMP és a Jobbik egy listán, az MSZP – DK egy másikon; esetleg az LMP és a Jobbik (akár a Momentummal is) más módon működik együtt – erről kérdezte meg az Azonnali az európai zöldeket.

A portálnak Lamberts azt mondta, bár Közép-Európában az LMP volt az első sikeres zöld párt, mégis folyamatos tárgyalásokat kell folytatniuk velük, mivel a párt az utóbbi pár hónapban a zöldek számára problémás álláspontot vett fel. Egy Jobbik – LMP együttműködés az európai zöldek szerint kizárást von maga után az LMP-re nézve.

Nem fogjuk elfogadni egy zöld párt szövetségét sem a szélsőjobboldallal – mondta.

A Jobbik néppártosodásában nem hisz, arról azt mondta, „ha valaki politikai célszerűségből szélsőjobboldali pártot alapít, majd később szintén a politikai célszerűségtől vezérelve ésszerűbb álláspontot vesz fel, az egy dolgot jelez: egy opportunista pártot.” (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s