h i r d e t é s

Kiüresedés

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kiüresedés

2021. március 05. - 18:55

 

Test és lélek. Hitek épülnek fel e kettő viszonyára. Egyre több nem hívő is elfogadja e kettő létét. Sok csodálatos elvet hallhatunk, de ezek mind elvek, tanítások, biztosat senki sem tud a valóságról, csak a vak hívő. Mert mint tudjuk, a hívő tud, a tudós hisz.

Ezért nem tanítással jövök elő, hanem élménnyel. Ezt az élményt mindenki megtapasztalhatja saját magán, ha ebbe befektet. Hogy mit fektessen be? Táplálékot. A test tápláléka az élelem, a léleké pedig egy azt gazdagító tudás. Mindkettőt meg lehet vonni, vagy manipulálni és ennek megfelelően alakul a test és lélek. Előadódhat testi alultápláltság, ami lélek viszonylatában a kiüresedés, valamint káros elhízás, lelki deformáció. Minden esetben beszélhetünk külső erők által indukált folyamatokról és olyanokról, melyek egyes egyedül a Te kezedben vannak. De ne vesszünk el a részletekben.

Az élmény pedig a következő. A lélek öltözéke a test. Abban bújik meg. Halál alkalmával a lélek, már nem tud tovább működni a romló testben és elhagyja azt, egy más dimenzióba távozik. A lélek fejlődésének legalacsonyabb szintjén a test igényei felülírják a lélek szükségleteit. A testi vágyak dominálnak. Ha a lélek hozzájut táplálékához, az is fejlődésnek indul. Ha test és lélek egyensúlyban marad, akkor az ösztön és tudat egészségesen kiegészítik egymást. Bár olyan emberek élnének e földön többségében, akik ezt az egyensúlyi helyzetet élik meg!

Viszont létezik egy fokozat, amikor a lélek túlnő a testen. Nem kell megvárni a halált, még az előtt jóval, a lélek nem találja meg számításait a testben és külön életet él. Ilyenkor az ember nem találja helyét a többi között, fel sem fogja, hogy azok miről beszélnek, mert lelkét azok a szavak nem táplálják. Sokan azt hiszik, hogy az illető depressziós, pedig nem az.

Mi lehet az oka? Lehet, hogy a lélek már nem talál magának partnert ahhoz, hogy földi terében diskurzust folytasson bárkivel. Idegen számára a közeg, melyben van. Lecsukott szemmel egy üres szobában ekkor sokkal több esemény történik az agyban, mint egy szószátyár gyülekezet üres fecsegése hallatán. Ilyenkor fárasztó hallani a társaságot. És ez nem a társaság kritikája! Egyszerűen nincs egyensúly a lelki igények közt

De van egy másik eset. Amikor az élethelyzetek, külső tartalmak mesterségesen kiüresednek. Mintha egy láthatatlan kéz elzárná a csapokat és nem engedne értelmes tartalmakat közkinccsé tenni. A kiüresedés korát éljük. Itt vagy félrevonulsz, kinövi lelked testedet, vagy zombi leszel és visszavágod lelked arra a méretre, amire még jut lelki táplálék. Ekképpen válsz holttá még fizikai létedben.

Hatalmas ütemben folyik a csökkentett beltartalmú lelki táplálék előállítása. Ha azt fogyasztod, átváltozol azzá, amivé téged átterveznek, átkonstruálnak. Így vész él a múlt tudása. A történelem azért ismétli önmagát, mert ostoba, ártó emberek kezébe kerül a jelen.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s