h i r d e t é s

Kitiltották Ukrajnából Nacsa Lőrincet, a KDNP frakcióvezetőjét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kitiltották Ukrajnából Nacsa Lőrincet, a KDNP frakcióvezetőjét

2021. szeptember 22. - 16:24

Bővül az Ukrajnában nem kívánatos magyar politikusok listája.

Nacsa Lőrinc - Forrás: Nacsa Lőrinc Facebook oldala

A kisebbik kormánypárt frakciószóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Kárpátalja több településére szeretett volna ellátogatni adományokat átadni, de a határon az ukrán hatóság közölte vele, egy korábbi döntés alapján három évre kitiltották a szomszédos országból, majd egy határozatot is kézhez kapott erről.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: szomorúnak tartja, hogy az együttműködés keresése helyett ilyen eszközökhöz folyamodik Ukrajna, hiszen ez nem járul hozzá a vitás kérdések rendezéséhez.

A magyar közösség érdekében továbbra is a megegyezésben és a jószomszédi viszonyban vagyunk érdekeltek, de ehhez mindkét félre szükség van - jelentette ki.

A jó hír, hogy a tanszereket és a többi adományt sikerült eljuttatni Kárpátaljára – jelezte Nacsa Lőrinc az állami hírügynökségnek. 

Az ukrán fősodrású sajtóban Nacsa Lőrinc nevét még csak meg sem említik, a hírrel azonban több kárpátaljai magyar lap is foglalkozott. Így egyelőre nem világos, mivel indokolják az ukrán hatóságok a KDNP-s politikusok kitiltását, aki az erről szóló határozatot egyelőre nem mutatta meg Facebook-oldalán sem. 

Mint ismeretes, Ukrajna több magyar politikust nyilvánított nem kívánatos személynek, köztük Grezsa Istvánt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztost, valamint a magyar kormány egy magas rangú tisztségviselőjét. A fáma szerint ez a tisztségviselő Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. (Index)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s