h i r d e t é s

Kiszervezi közvetítéseit a köztévé

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiszervezi közvetítéseit a köztévé

2016. január 15. - 16:01
0 komment

 

Az Antenna Hungária csinálja majd évi 1,6 milliárdért.

Fotó: Getty Images / Matt Cardy

Kiszervezi külső helyszínes közvetítéseit az MTVA a közeljövőben az ugyancsak állami tulajdonban lévő Antenna Hungária (AH) Zrt.-nek. A közmédiát működtető alapnál így csak a belső közvetítések maradnak – értesült a VS.hu.

A lépés meglepő, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot többek között azzal a céllal hozták létre 2011-ben, hogy a köztévé és a közrádió beszállítója legyen.

Információink szerint a kiszervezés éves szinten 800 órányi adásidőt jelent. Egy óra közvetítési díja közel kétmillió forint, így összesen 1,6 milliárd forintos üzletről van szó.

Az eredeti koncepció szerint a kiszervezés már ősszel elindult volna, a köztévé tehetségkutató műsora, a Felszállott a páva miatt azonban az idei évre halasztották. 

Az Antenna Hungária az ország egyik legnagyobb műsorszóró hálózatát üzemeltető vállalat. A társaságot a magyar állam 2014-ben vásárolta vissza a francia TDF-csoporttól. A kormány december közepén jelentette be, hogy 4,1 milliárdot átcsoportosítanak a társaság tőkeemelésére. 

Értesülésünket az Antenna Hungária nem tagadta, a koncepcióról nem kívántak részletes tájékoztatást adni. Mindössze annyit közöltek, hogy a „műsorok mennyiségére vonatkozó koncepcióról az MTVA tud nyilatkozni”.

Péntek délelőtt megkérdeztük az MTVA-t is, amint megérkezik a válasz, közöljük.

 

vs.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s