h i r d e t é s

Kisüthet a nap, de hideg lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kisüthet a nap, de hideg lesz

2021. március 06. - 05:53

 

A hazánk felett átvonuló hidegfront mögött szárazabb, mintegy 10 fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt az enyhe tavaszi időnek egyelőre vége.

A hét végén éjszaka országos fagyra számíthatunk és a délutáni hőmérséklet is jóval alacsonyabb lesz a korábbinál. A jövő héten valamelyest enyhül az idő.

A középső és a déli megyékben is fokozatosan csökken a felhőzet, és napközben országszerte napos időre számíthatunk, emellett gomolyfelhők is képződnek, de számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél a déli órákig még nagy területen maradhat élénk, később fokozatosan mérséklődni kezd.
A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 4 és 8 fok között változik. Késő estére többnyire +2 és -7 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap ragyogóan napos időben lesz részünk, csak kevés felhő lehet az égen. Az ország északi felén többfelé megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban -7, -2, a fagyzugos helyeken -10, -8, délután pedig 5-10 fok várható.

Orvosmeteorológia

Már nem várható fronthatás, de hideg, reggel sokfelé fagyos időben lesz részünk, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, valamint enyhe görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Nagy lesz a megfázásveszély, a még szelesebb tájakon csökkenhet a hő- és komfortérzet.

A sok napsütés viszont jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s