h i r d e t é s

Kissé túltolta a büntetést a polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kissé túltolta a büntetést a polgármester

2020. augusztus 27. - 16:04

 

Kitette a netre a szemetelőkről készült videókat a polgármester, pénzt kért a törlésért - ez így már hivatali visszaélés

A kép illusztráció! - Forrás: erdo-mezo.hu

A Győr-Moson-Sopron megyei település vezetője nyilvánosságra hozta a szemetelőkről készült felvételeket, és csak akkor törölte volna a videókat, ha az érintettek 20 ezer forintot fizetnek a településnek.

Hivatali visszaélés miatt indult eljárás egy Győrhöz közeli település polgármestere ellen, mert jogsértő módon akarta megbüntetni a szemetelőket.

A településen a térfigyelő kamera rögzítette, hogy egy szelektív hulladékgyűjtő sziget környékén szabálytalanul pakoltak le hulladékot az emberek. A polgármester kitette a felvételeket az egyik közösségi oldalra, és annak fejében törölte volna a videókat, ha az érintettek 20 ezer forintot fizetnek a településnek – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség a hivatali visszaélés bűntette és nyolc rendbeli személyes adattal visszaélés bűntette miatti eljárást – feltételes ügyészi felfüggesztés keretében – egy év időtartamra felfüggesztette.

Az alapvetően jogkövető életmódot folytató terhelt a cselekményt elismerte és nyilvánosan bocsánatot kért a sértettektől. A felfüggesztés idejének letelte után várhatóan megszüntetik az eljárást. (nlc.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s