fbpx Kína további területein adtak ki riasztást az In-fa tájfun miatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kína további területein adtak ki riasztást az In-fa tájfun miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kína további területein adtak ki riasztást az In-fa tájfun miatt

2021. július 27. - 12:36

 

Peking egyes kerületeiben a legmagasabb fokú riasztást adták ki kedden a Kelet-Kína felől észak felé tartó In-fa tájfun miatt várható nagy esőre készülve, a kelet-kínai Csiangszu, Anhuj és Santung tartományokban pedig fokozott készültséget rendeltek el a hatóságok.

Forrás: 24.hu

 Az idén hatodik, Kínát elérő tájfun kedd reggelre Csöcsiang tartomány felől az északabbra fekvő Csiangszuba haladt tovább erős széllökésekkel és jelentős csapadékkal a nyomában. Csiangszuban a hatóságok hétfő délutánig több mint 335 ezer embert költöztettek át lakhelyeikről ideiglenes szálláshelyekre. A tartomány kikötőibe mintegy 19 ezer hajó tért vissza, csaknem nyolcezer cég függesztette fel a tevékenységét, építkezéseket állítottak le és látogatóhelyeket zártak be átmenetileg.
    Anhujban a helyi kormányzat közlése szerint több mint 27 ezer tisztségviselőt jelöltek ki az árvízmegelőzési munka koordinálásra, és mintegy 240 ezer fős mentőosztagot állítottak készenlétbe.
    A kínai főváros három északi illetve északkeleti kerületében a legmagasabb fokú, vörös riasztást adott ki a meteorológiai hatóság az esők miatt. A felhőszakadások az előrejelzések szerint csütörtökig folytatódnak Pekingben. A városból közlekedő vasút-és légi járatok egy részét kedden törölték.
    A múlt hét során a kínai partokhoz közeledő tájfun súlyos áradásokat okozott a közép-kínai Honanban. A tartomány székhelyén, Csengcsouban az áradások halálos áldozatainak száma 71-re emelkedett, miután újabb holttesteket emeltek ki a városnak a lezúduló eső által elárasztott egyik metróalagútjából. A lent rekedtek közül tizennégyen vesztették életüket, a mentőcsapatok több mint 500 embert menekítettek ki a felszínre. A városban jelenleg is zajlanak a helyreállítási munkák. Az áradások súlyos gazdasági károkat okoztak Honanban. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s