h i r d e t é s

Kilencre emelkedett a romániai fertőzöttek száma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kilencre emelkedett a romániai fertőzöttek száma

2020. március 06. - 18:26

 

Három új koronavírusos fertőzést azonosítottak pénteken Romániában, és ezzel kilencre emelkedett az országban a fertőzöttek száma. Három fertőzött személyt azonban már gyógyultnak nyilvánítottak, és el is hagyhatták a kórházat.

A kép illusztráció! - Forrás: PUBLIKA.MD

A kórt legutóbb egy 40 éves vajdahunyadi férfinál azonosították, aki február 26-án tért vissza Romániába az olaszországi Bergamo térségéből. Azóta házi karanténban volt. Azt követően vettek mintát tőle, hogy csütörtökre belázasodott. Ez a minta bizonyult pozitívnak. A férfit a temesvári járványkórházba szállítják.

A temesvári kórházba került péntek hajnalban a szerdán beutalt 16 éves fertőzött fiú egy osztálytársa is, egy 16 éves lány. Két koronavírussal kezelt pácienst, egy 38 éves nőt és egy 47 éves férfit viszont már csütörtökön gyógyultnak nyilvánítottak, és pénteken ki is engedtek a temesvári járványkórházból. Az első romániai megbetegedett már korábban elhagyhatta a kórházat.

Új fertőzött került pénteken a jászvásári járványkórházba is: egy 51 éves nő, aki ugyanazon az autóbuszon utazott Olaszországból Magyarországon át Romániába, mint a szerdán beutalt 71 éves férfi.

A román hatóságok péntek délutáni közlése szerint 21 személy van intézményes karanténban az országban, további 12 158 személy pedig az otthonában elszigetelve várja, hogy megjelennek-e rajta a fertőzés tünetei. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s