h i r d e t é s

Kijöttek a számok: kiderült brutális volt az árdrágulás a boltokban 2020 első hónapjában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kijöttek a számok: kiderült brutális volt az árdrágulás a boltokban 2020 első hónapjában

2020. február 26. - 08:20

 

Nagyot ugrottak idén januárban a fogyasztói árak. - írja a hirhugo.hu.

Illusztráció: H. Szabó Sándor

A KSH adatai szerint a 4,7 százalékos áremelkedés leginkább az élelmiszereket, az üzemanyagárakat és a szolgáltatásokat érinti. Egyre világosabb, hogy Orbánék hibás gazdaságpolitikáját az emberek fizetik meg. Az MSZP szerint a kormány nem ad választ alapvető kérdésekre.  A közgazdász úgy véli, a pénzromlás idén is folytatódik- derül ki az ATV összeállításából

Egy budapesti élelmiszerboltban a legtöbben húst, kenyeret, zöldséget és gyümölcsöt vásároltak. Ezek azok a termékek, melyekért sokkal többet kell fizetni, mint akár néhány hónappal ezelőtt. Egy kiló oldalas 1599 Ft- ba kerül, a kenyér ára 220 Ft körül mozog, az alma kilója 399 forint.

Az áruház kommunikációs igazgatója azt mondta, legnagyobb mértékben – 20-30 százalékkal , a sertéshús ára emelkedett, a tejtermékek 5-15 %-kal, a zöldség-gyümölcs 10 %-kal lett drágább az egy évvel ezelőtti árakhoz képest.

A drágulásban alapvetően világpiaci tendenciák érzékeltetik hatásukat, és természetesen a hazaiak is. Hazaiak alatt azt értem, hogy a munkaerő költsége emelkedett, az alapanyagárak emelkedtek. És ezek mindenképpen abba az irányba mutatnak, hogy a fogyasztói árak mindezek hatására sajnálatos módon emelkednek.

– fejtette ki Fodor Attila a CBA kommunikációs igazgatója.

Hozzátette, annak ellenére, hogy az árak magasabbak, a fogyasztás nem csökkent. Sertéshúst pl. kevesebben vesznek, viszont sokkal több baromfi fogy. A KSH adatai szerint 8 éve nem volt ilyen magas az infláció.

A számokból kiderül, hogy az élelmiszerek, a szolgáltatások és az üzemanyagok drágultak leginkább. Az adatok szerint 4,7 %-kal drágább az élet, mint egy évvel ezelőtt januárban.

“Ha megnézzük a régiós adatokat, azt látjuk, hogy Magyarországon szabadult el a legjobban az utóbbi hetekben hónapokban az infláció, erre se Matolcsy György, se Orbán Viktor nem adott megfelelő választ.” – nyilatkozta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője

Itt el is kényelmesedett a Nemzeti Bank, közben levitte a kamatokat, hogy növelje a gazdasági életet, támogassa a gazdasági növekedést és ezzel itt tulajdonképpen azt gondolom, hogy elszalasztotta azt a pillanatot, amikor észlelni kellett volna, hogy megindul felfele az árszint, nem egy-két terméké, hanem az árszint.

 – Bod Péter Ákos hozzátette: a pénzromlás idén is folytatódik.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy brutálisan elszaladtak az árak januárban, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbánék hibás gazdaságpolitikáját az emberek fizetik meg.

hirhugo.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s