h i r d e t é s

Kifogásolja, hogy nyilvánosságra került: Polt lányával járt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kifogásolja, hogy nyilvánosságra került: Polt lányával járt

2018. augusztus 24. - 20:04

 

Alkotmányjogi panaszt nyújtott be a Quaestor-vezér volt személyi titkára az Alkotmánybírósághoz (AB). - írja a nepszava.hu.

Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

Az anonimizált indítvány - amelyből azonban világosan kiderül, hogy beadója Mikuska Zoltán, Tarsoly Csaba volt munkatársa - a Kúria azon ítéletének alaptörvény-ellenességének kimondását és megsemmisítését kéri, amely helybenhagyta az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék (FT) döntését. Ez utóbbi kimondta: nem sértette meg a Hír Tv Mikuska személyiségi jogait, amikor hírműsoraiban

hozzájárulása nélkül hozta nyilvánosságra az indítványozó nevét, élettársi kapcsolatának tényét és élettársának nevét, továbbá élettársának családi kapcsolatait.

Mint ismert, nem sokkal Quaestor-botrány kirobbanása után derült ki, hogy Mikuska élettársa Polt Péter legfőbb ügyész nagyobbik lánya. E kapcsolat nyilvánosságra hozatalát kifogásolta Mikuska, ám első fokon az FT elutasította keresetét. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az FT döntését és kimondta: a Hír Tv megsértette személyiségi jogát, de a per főtárgya tekintetében az elsőfokú ítéletet helyben hagyta. Az Ítélőtábla kifejtette, hogy  

a magánérdekkel szemben a közérdek előtérbe helyezése válik indokolttá és ilyen helyzetekben az érintett félnek tűrnie kell a magánéletébe való beavatkozást.

Ezután fordult a felperes a Kúriához, amely a felülvizsgálati kérelmet elutasította, ám az alperes Hír Tv felülvizsgálati kérelméről érdemi döntést hozott: a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntését hatályon kívül helyezte és az FT első fokú döntését helyben hagyta. A Kúria e döntése ellen élt alkotmányjogi panasszal Mikuska az AB-nél.

nepszava.hu

 


 

h i r d e t é s