fbpx Kiemelkedő helyen végzett a PTE | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kiemelkedő helyen végzett a PTE

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiemelkedő helyen végzett a PTE

2020. április 28. - 13:55

 

Tavaly készült el először a Times Higher Education (THE) az ENSZ fenntartható fejlődési céljain alapuló rangsora, melyben az egyetemek környezeti, társadalmi és gazdasági hatását mérik össze. 

Az idei évben 85 ország 767 egyeteme közül a Pécsi Tudományegyetem a rangos 301-400. helyen végzett, a klímaváltozás elleni küzdelemben pedig a kiemelkedő 45. helyezést érte el a THE Impact Rankings 2020 rangsorában. 

Az ENSZ 2015-ben elfogadott 17 Fenntartható Fejlődési Célja (Sustainable Development Goals, röviden SDG) alapján összeállított szempontrendszerben vizsgálta a THE április 22-én nyilvánosságra hozott rangsora az egyes egyetemek teljesítményét. Idén, a rangsorolásban Magyarországról hat egyetem vett rész, a hazai felsőoktatási intézmények közül a PTE az előkelő harmadik helyen végzett. Magyarország első egyeteme három fenntartható fejlődési célban kiemelkedő eredményt ért el:

  • a fellépés az éghajlatváltozás ellen-,
  • az egészség és jóllét-,
  • valamint a tisztességes munka és gazdasági növekedés célokban.

Összesen 17 fejlődési cél mentén versenyeztek az egyetemek, ebből a PTE számos kategóriában ért el jó helyezést.

A felsőoktatási intézmények összesített rangsorát pedig a három legjobb eredmény, valamint a „partnerség a fenntartható fejlődésért” kategóriában elért pontszám alapján számítják ki.

Ez utóbbit tekintve a Pécsi Tudományegyetemnek a partneri kapcsolatokat és a társadalmi felelősségvállalást kell még tovább fejlesztenie, valamint érdemes az egyes célok kommunikációját erősíteni mind az oktatásban, mind pedig a társadalom felé.

Természetesen az összes cél tekintetében folyamatos fejlődésre törekszünk

 – tudhattuk meg Dr. Kehl Dánieltől, a PTE Közgazdaságtudományi Kar adjunktusától. 


 

Kommentek

h i r d e t é s