h i r d e t é s

Kiderült, mennyibe kerültek az ország közvécé-felújításai

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiderült, mennyibe kerültek az ország közvécé-felújításai

2021. február 19. - 07:11

 

Rendkívül borsos árakon újították fel a közterületeken található illemhelyeket Magyarországon.

Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Vas megyei Sárváron négyzetméterenként egymillió forintért felújított közvécét talált hétfőn. Mint kiderült, a beruházásra szánt pénzösszeg 2020 elején még bruttó 12 millióra rúgott, míg szeptemberre már 19 millióra emelkedett – tudósított az Index.

A szombathelyi közösségi toalett drágulása még a sárváriét is felülmúlta, a városban ugyanis potom 23 millió forintból újították fel a Fő tér nyilvános vécéjét. A nyugat.hu riportja szerint a korszerűsítésre eredetileg 10 millió forintot szánt a városvezetés, a megyeszékhelyen mégis 23 millió forintra nőtt a beruházás költsége.

“A talajszint alatti nyilvános vécék már húsz éve nem voltak felújítva, azóta a burkolatok, a gépészeti és villamos berendezések, vezetékek a jelentős igénybevétel miatt teljesen elhasználódtak, és a berendezést is teljesen ki kellett cserélni” – írták indoklásként a drágulásról.

A felújított közvécét végül novemberben adták át, a munkálatok idejére ideiglenes mobilvécékkel helyettesítették az illemhelyet.

A renoválás a lap beszámolója alapján kifejezetten jól sikerült, az illemhely vadonatúj fehér burkolatot és csillogó fémberendezést kapott, a helyiséget tisztaság jellemzi, a látogatók 8-18 óra között térhetnek be könnyíteni dolgukon.

Hazánkban a közvécé-ellátottság eléggé gyenge, Budapesten például mindössze 90 nyilvános vécé és mosdó jut kétmillió állampolgárra. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s