h i r d e t é s

Kiderülhet az igazság a szeptember 11-i terrortámadásokról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiderülhet az igazság a szeptember 11-i terrortámadásokról

2021. szeptember 04. - 15:36

 

A következő fél évben, fokozatosan feloldhatják a titkosítást a terrortámadáshoz kapcsolódó dokumentumokról.

ForráS: YouTubes

Alig tíz nappal az amerikai történelem egyik legsúlyosabb tragédiájának évfordulója előtt Joe Biden elrendelte, hogy oldják fel a titkosítást a 2001. szeptember 11-ei terrortámadáshoz kapcsolódó dokumentumokról – számolt be a Reuters hírügynökség. Amerikai sajtóértesülések szerint az amerikai elnök utasításba adta az igazságügyi minisztériumnak, hogy a következő hat hónap során fokozatosan hozzák nyilvánosságra a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálati dokumentumait a történtekről.

Biden döntésének előzménye, hogy korábban több mint 1600 áldozat, illetve az áldozatok hozzátartozója nyílt levélben kérte az elnököt, hogy ne menjen el a terrortámadás 20. évfordulójára rendezett megemlékezésre addig, amíg nyilvánosságra nem hozat minden titkosított dokumentumot. Biden egyébként már a tavalyi elnökválasztási kampánya során is ígéretet tett a titkosítás feloldására.

Amikor elnökjelölt voltam, megígértem mindenkinek, hogy átláthatóságot biztosítok a szeptember 11-i tragikus terrortámadások vizsgálatakor keletkezett dokumentumoknak. Mivel közeledik a gyásznap huszadik évfordulója, teljesítem ezt az ígéretemet

– fogalmazott pénteken Joe Biden.

 Érdekesség, hogy az FBI egészen 2016-ig nyomozott a terrortámadáshoz köthető személyek után. (magyarnemzet.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s