h i r d e t é s

Ki lehetett az üvegkoporsóban talált piros ruhás nő?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ki lehetett az üvegkoporsóban talált piros ruhás nő?

2022. január 17. - 11:59

 

53 éve megoldatlan a rejtély 

Forrás: NatalieMaynor/Flickr

1969 nyarán a Mississippi állambeli Crugerben, az Egypt Plantation nevű mezőgazdasági területen a helyi földmunkások éppen ástak, amikor a kotrógép kezelője roppanást érzett. A gép alig egy méter mélyen a felső talaj alatt egy nagyon régi koporsóba ütközött, amely öntöttvasból és üvegből készült. A koporsóban lévő test pedig látható volt.

Egy fiatal nő volt benne, aki piros bársonyruhát, fehér kesztyűt és szögletes orrú csizmát viselt, valamikor a múlt századból. A test nem indult bomlásnak, ahogy azt egy ilyen elavult öltözékben lévő holttesttől elvárhatta volna az ember.

A koporsó tartósításához alkoholt használtak, megtöltötték majd lezárták. A benne lévő nő majdnem úgy nézett ki, mint a halála napján. Az üveg összetört, amikor a kotrógép nekiment, az alkohol pedig beszivárgott a talajba, kitéve a testet az elemeknek egy évszázadnyi nyugalom után.

Helyi történészek elkeseredetten próbálták kideríteni a nő személyazonosságát, és a ruházatából és a koporsóból arra következtettek, hogy valamikor a polgárháború előtt halhatott meg. A nőt a Lexington Odd Fellows Cemeteryben temették újra, ahol egy emléktábla jelzi, hogy születésének becsült dátuma 1835, halálának dátuma pedig 1969, azaz a felfedezés éve.

Azt azonban a mai napig sem tudja senki biztosan, hogy ki volt pontosan a vörös ruhás hölgy, ahogy azt sem, hogy miért temették sekély, jelöletlen sírba. Egyes feltételezések szerint a koporsó leeshetett egy szekérről, és soha nem jutott el a végső temetési helyére. Mások szerint egy evezős hajó utasa volt, aki a közeli Yazoo folyón való utazás közben halt meg.

A nő személyazonossága minden bizonnyal már soha nem derül ki, nem véletlen, hogy évtizedek óta legenda övezi a személyét az Egyesült Államokban. (Atlas Obscura) / hamuesgyemant.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s