h i r d e t é s

Ki kell adni Ákos összes fesztiválos szerződését

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ki kell adni Ákos összes fesztiválos szerződését

2016. január 14. - 12:00
0 komment

Ki kell adnia a váci önkormányzat tulajdonában lévő cégnek azokat a szerződéseket, amelyeket a múlt nyári Ákos-koncerthez kapcsolódóan kötöttek – döntött tegnap a Budakörnyéki Járásbíróság.

Fotó: MTI / Mohai Balázs

A pert Ferjancsics László, az Együtt és a helyi lokálpatrióták közös önkormányzati képviselője indította, miután közérdekű adatigénylésére nem kapott választ - írja a hvg.hu.

Ferjancsics László, az Együtt és a helyi lokálpatrióták közös önkormányzati képviselője tavaly év végén fordult a Váci Dunakanyar Színház Kft.-hez a városban megtartott Ákos-koncertre vonatkozó közérdekű adatigényléssel. Az önkormányzati tulajdonban lévő cég a kérdések megválaszolására először további időt kért, majd egyszerűen nem válaszolt - közölte az Együtt csütörtökön.

Az önkormányzati képviselő perre vitte az ügyet, amelyben szerdán született elsőfokú ítélet a Budakörnyéki Járásbíróságon. Eszerint minden, az Ákos-koncerthez kötődő szerződést meg kell küldeni a képviselőnek. A bíróság indokolása szerint, ha a cég nem tudja megítélni, hogy a V4 fesztivál keretében mely szerződések vonatkoztak az Ákos-koncertre, akkor az összes fesztiválos szerződést ki kell adnia.

Ferjancsics László egy másik adatkéréséből novemberben már kiderült, hogy a Kovács Ákoshoz köthető Fehér Sólyom nevű céggel a Váci Dunakanyar Színház Kft. egy tízmillió forintos szerződést kötött tavaly nyáron - írják a közleményben.

A váci céggel szemben eddig is több per volt folyamatban, mert nem adtak ki közérdekű adatokat, holott a kft. több tízmillió forintnyi forrást kapott közpénzből, a váci önkormányzat költségvetéséből. A bíróság egyszer sem döntött a színház Váci Dunakanyar Színház Kft javára - tették hozzá. 

Ákossal a Magyar Telekom tavaly év végén bontott támogatói szerződést, miután az énekes a cég hitvallásával ellentétes kijelentéseket tett a nők szerepéről. A kormány erre reagálva a véleményszabadság megsértését kiáltva felbontotta az összes minisztériumi telekomos mobilnetes szerződést, amik egyébként amúgy is lejártak volna 2015. december 31-én.

 

hvg.hu


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky