h i r d e t é s

Kezdhetünk aggódni?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kezdhetünk aggódni?

2021. július 07. - 11:37

Megszólalt Szlávik János a delta variánsról és nem mondott vidám dolgokat

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint a nyári utazások miatt hazánkba is nagy számban hurcolhatják be a koronavírus delta variánsát. Elmondása szerint előfordulhat, hogy a negyedik hullám nagyobb lesz, mint a harmadik, és úgy véli, nagyobb biztonságban lennénk, ha legalább még 3 millió ember megkapná mindkét oltást.

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a TV2 Mokka című műsorában arra figyelmeztetett: hogy a nyári utazások miatt hazánkba is nagy számban hurcolhatják be a koronavírus delta variánsát. „Az országok nyitva vannak, ezért könnyen bejuthat hazánkba is az Európában sok megbetegedést okozó delta variáns” – idézi a szakértőt a Bors.

Elmondása szerint különböző előrejelzések léteznek a negyedik hullámot illetően, de mint elmondta: olyat is hallott, mely szerint előfordulhat, hogy a negyedik hullám nagyobb lesz, mint a harmadik.

Szlávik szerint a delta variáns könnyebben terjed, de úgy tűnik, hogy nem okoz súlyosabb megbetegedést, és inkább az oltatlanokra jelent veszélyt. A szakértő elmondása szerint ugyanis a jelenlegi oltások hatékonyak a deltával szemben. Ugyanakkor folyamatban van a továbbfejlesztésük, és akár még az idén rendelkezésünkre állhatnak még hatékonyabbak – tette hozzá.

Szlávik szerint akkor nagyobb biztonságban lennék, és a negyedik hullámot is elkerülhetnénk, ha a jelenlegi 5,5 millió mellé legalább még 3 millió ember megkapná mindkét oltást. (atv.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s