h i r d e t é s

Kettészakadt az ország: valóságos véleményháború robbant ki az iskolák nyitásából

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kettészakadt az ország: valóságos véleményháború robbant ki az iskolák nyitásából

2021. április 15. - 06:33

 

Iskolánként változik, hogy a szülő kérheti-e, hogy gyereke otthon maradjon.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/EPA/YNA/Dzson Hon Kjun

Szócsatákkal kezdődött, véleményháborúval folytatódott, mostanra pedig mindkét oldalon teljes erővel dörögnek a fegyverek a hétfőre tervezett iskolai nyitással kapcsolatban. Orbán Viktor tegnapi bejelentése is csak némileg csitította le az indulatokat. A miniszterelnök azt közölte, hogy április 19-én, hétfőn kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai.

Eközben egyes iskolák vezetői saját hatáskörben próbálják elodázni a nyitást, mondván, a sebtiben beoltott tanárok még nem szereztek védettséget ennyi idő alatt, vannak, akik a szülőkre bízzák a döntést. S akadnak persze, ahol a direktíváknak megfelelően kötelezővé teszik a bejárást, a szülőnek igazolnia kell a hiányzást, amelynek kerete véges.

A szülők véleménye is megoszlik a tantermi oktatásról. A Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért közösség felméréséből kiderült: a szülők több mint 76 százaléka nem tartja biztonságosnak az iskolák újranyitását.

Gyűlnek a hiányzások

A jogszabályok szerint egy diák tanévenként maximálisan 250 órát hiányozhat úgy, hogy nem kell osztályozó vizsgát tennie, de ebben az esetben is elegendő jegyet kell szereznie ahhoz, hogy értékelni lehessen a tudását. Az egyes iskolákban eltérő, hogy a különböző tantárgyakból fél év alatt hány jegy szükséges ehhez. Április 19-től ugyanis 39 tanítási nap van még hátra a tanévből, ez átlagosan napi 6 tanórával számolva is 234 órányi hiányzást jelent. (Blikk)


 

Kommentek

h i r d e t é s