h i r d e t é s

Kétszáz méter útra pályázott a Zala megyei település, de csak 140 méterre kaptak pénzt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kétszáz méter útra pályázott a Zala megyei település, de csak 140 méterre kaptak pénzt

2021. január 22. - 06:35

 

Nemespátrón a Magyar Falu program révén szerették volna megújítani a leromlott útszakaszt, az állam azonban az utolsó hatvan métert már nem finanszírozta. A hiányzó pénzt a helyiek adták össze.

A helyiek anyagi támogatására is szükség volt , hogy a 200 méteres útszakasz megújulhasson - Forrás: atv.hu

Összesen 200 méter leromlott állapotú utat szerettek volna felújítani a faluban, mivel lassan már járhatatlan volt. Igen ám, de az állam a 200 méterből csupán 140 méter megújulását finanszírozta, így a szakasz nagyjából egyharmada maradt volna olyan amilyen. 

"A 2020-as Magyar Falu program keretein belül út, belterületi út felújításra nyertünk 16 millió egyszázezer forintot, itt látszik is a a felújított útakarsz, ez 140 méter hosszan állt, ezen az útszakaszon teljes útfelújítást kellett elvégezni, tehát az alapoktól kezdve kellett felújítani" - mondta el az ATV Híradónak Győrfy Balázs polgármester.

A helyiek nem hagyták annyiban a dolgot, és gyűjtést szerveztek a 300 lelkes kis faluban. Aki tudott, adott, hogy a maradék 60 méterre is új aszfalt kerülhessen. Pár nap alatt össze is gyűlt a pénz, összesen 1,2 millió forint, így most egy 3 cm-es aszfalt kopóréteg kerülhetett erre a nyúlfarknyi útra is.

"Több helyi vállalkozó, közöttük az én családom is hozzájárultunk valamennyi összeggel, valamint a vállalkozó, aki készítette a beruházást, ő is önköltségi áron készítette nekünk ezt az útszakaszt" - idézte fel Dezsőné Horváth Gyöngyi vállalkozó.

Mindkét útszakasz elkészült és biztonságos, a korlátok a helyükre kerültek, már használják is a falubeliek. Büszkék a kis útjukra, hisz egy részét saját pénzen aszfaltozták. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s