h i r d e t é s

Két dolgot kell szem előtt tartani ahhoz, hogy elkerülhető legyen egy erős őszi-téli koronavírus-járvány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két dolgot kell szem előtt tartani ahhoz, hogy elkerülhető legyen egy erős őszi-téli koronavírus-járvány

2020. május 30. - 09:04

 

Erős kontatktkutatás és a szuperterjesztők kiszűrése a német recept.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Elkerülhető egy erős őszi-téli második hullám a koronavírus-járványban, feltéve, hogy finomhangoljuk a korlátozó intézkedéseket és idejében megtaláljuk a szuperterjesztőket - nyilatkozta a Handelsblattnak Christian Drosten német virológus. A tudós a koronavírus-járvány alatt Németországban a hatóságok tanácsadójaként dolgozott.

A virológus állításának alapjául arról beszélt, hogy idejében meg kell találni a szuperterjesztőket, vagyis azokat, akik az átlagosnál jóval több embert tudnak megfertőzni - írta a német lap nyomán a Portfolio. De ez csak az első lépés, ugyanis a tudós szerint azokat, akik velük kapcsolatba kerültek, automatikusan fertőzöttnek kell tekinteni és izolálni kell, megszakítandó a fertőzési láncot.

Példaként egy tanárt említett: ha ő megfertőződik, akkor először azt kell megvizsgálni, hogy melyik osztályokban tanított, és az azokban tanuló diákoknak 1-2 hétig otthon kell maradniuk, de nem szükséges az egész iskolát bezárni.

A virológus szerint az eddigi német intézkedésekkel sikerült megakadályozni a szuperterjedéses eseteket, vagyis az olyan eseményeket, amikor egy helyen és időben sokan megfertőződtek koronavírussal. (infostart.hu)


 

h i r d e t é s