h i r d e t é s

Késekkel felfegyverkezve őrjöngött egy bukaresti lépcsőházban egy férfi, a rendőrök lelőtték

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Késekkel felfegyverkezve őrjöngött egy bukaresti lépcsőházban egy férfi, a rendőrök lelőtték

2020. április 22. - 16:04

 

Olyasmi történt Bukarestben, amire nem volt példa az elmúlt években: egy rendőr önvédelemből lelőtt egy állampolgárt, aki belehalt a sérüléseibe.

A kép illusztráció! - Forrás: foter.ro

Bukarest I. kerületének egyik lépcsőházában szerda hajnalban, 4 óra körül egy alsóneműre vetkőzött férfi verte fel a szomszédokat, aki több éles tárggyal felszerelkezve erőszakosan viselkedett. A szomszédok értesítették a rendőrséget, az 5. körzeti rendőrség emberei perceken belül helyszínen voltak, csakhogy a zavartan viselkedő férfi még idegesebb lett, amint meglátta őket.

Hogy pontosan hogyan vezetett ez odáig, hogy lelőjék a férfit, azt az Agerpresen közölt rendőrségi tájékoztatóból tudhatjuk. Eszerint az illető megütötte a rendőröket, majd a lépcsőház felsőbb szintjeire futott, ahová a rendőrök is követték. Ott ismét megpróbált a rendőrökre támadni, ekkor a figyelmeztetés után az egyik rendőr rálőtt és megsebesítette. Ezt követően mentősöket hívtak a helyszínre, akik a kórházba szállították a férfit, de már nem tudták megmenteni az életét, a kórházban meghalt.

A holttestet átszállítják a törvényszéki orvostani intézetbe, ahol felboncolják. A bukaresti ügyészség és a fővárosi rendőrség gyilkossági részlege is eljárást indít, hogy kiderítsék, milyen körülmények vezettek a férfi halálához.

Az elhunyt 35 éves férfi neve Alexandru Găzdac, és 2016-ban is volt már egy kirohanása. Akkor megpróbált bejutni az autójával a kormányépület lezárt udvarára, a kormánytagok számára fenntartott bejáraton, majd nekihajtott a kerítésnek. Tettére zavaros magyarázatot adott, azt mondta, hogy az erőszakmentességre és az emberek közötti szolidaritás megerősítésére akarta felhívni a figyelmet. (foter.ro)


 

Kommentek

h i r d e t é s