h i r d e t é s

Kellemetlen meglepetés az ATM-es pénzfelvétnél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kellemetlen meglepetés az ATM-es pénzfelvétnél

2022. június 21. - 13:40

Nem feltétlenül olcsóbb a saját bankunk készpénzkiadó automatájából feltölteni a pénztárcánkat.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Régebben olcsóbb volt a bankunk saját bankjegykiadóit (ATM) használni, mint más hitelintézetét, ezt a szokást viszont mára éppen a legnagyobb magyar pénzintézet törte meg, de mások bankokra is jellemző – írja Azénpénzem.hu.

A lap tapasztalata szerint az OTP esetében körülbelül 120 ezer forint felvételekor fordulnak a díjak, ezen összeg felett már olcsóbb az idegen automata használata a sajátnál.

Az OTP tájékoztatása szerint az ATM készpénzfelvétel árazását az ügyfélszokások, a piaci folyamatok alapján határozzák meg a hitelintézetek. „Az országos adatok alapján elmondható, hogy számosságukat tekintve inkább a kétszeri ingyenes készpénzfelvételi limit alatti tranzakciók jellemzőek” – válaszolták Azénpénzem.hu érdeklődésére.

Köztudott, hogy aki bankjánál nyilatkozatot tesz, annak jogszabály szerint a havi legfeljebb két részletben ATM-ből felvett 150 ezer forint után nem kell díjat fizetnie.

A lap által vizsgált hitelintézetek közül a legnagyobb eltérést 300 ezer forint felvételénél (számos bank egyáltalán nem tesz különbséget a saját, illetve az idegen automaták díja között) az MKB alkalmazza, ahol 2860 forint a felár, ha más bank ATM-jéből vesszük ki a pénzt.

Azénpénzem.hu arra is felhívja a figyelmet, hogy például az OTP ügyfelei – a bankjegykiadóhoz hasonlóan mintegy 120 ezer forint feletti összegnél – már többet fizetnek akkor, ha saját bankjuk fiókjába mennek készpénzért.

Az OTP Bank mindezt azzal indokolta, hogy céljuk a készpénz visszaszorítása, a biztonságos és gyors kártyahasználat elősegítése. (Startlap)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s