h i r d e t é s

Kedves Fidesz és Viktor! Pedig lehetne ezt másképp is!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kedves Fidesz és Viktor! Pedig lehetne ezt másképp is!

2020. szeptember 15. - 14:40

 

A Momentum elnöke a közösségi oldalán fogalmata meg Orbán Viktor és a Fidesz alkalmatlanságát a járvány egészségügyi és gazdasági következményeinek kezelésére.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Egyre világosabb, hogy a Fidesz alkalmatlan a járvány egészségügyi és gazdasági következményeinek kezelésére. Orbán Viktor szerencsétlenkedéssel egybekötött haszonlesése nagyon sokba kerülhet még Magyarországnak. Pedig lehetne ezt másképp is!

2020. szeptember elsején a magyar kormány lezárta az ország határait. Történt ez azt követően, hogy a másodrendű állampolgároknak Adria helyett Balatont ajánló Orbán Viktor kinyaralta magát a fertőzés szempontjából veszélyeztetett Horvátországban, és Szijjártó Péter is kijachtozta magát az Adrián, a miniszterelnök kettes számú strómanjának luxushajóján.

Az egymásnak ellentmondó szabályokkal meghozott határzár, az obligát migránsozás, a külfölddel riogatás azonban csak egy eleme volt annak a szerencsétlenkedés-sorozatnak, amivel Orbán Viktor politikailag is megágyazott a második hullámnak. Aki beszélt pedagógussal az elmúlt hónapban, pontosan tudja, hogy az iskolákat a tanévkezdés előtt nem sikerült rendesen fertőtleníteni. Volt olyan intézmény, ahol a tanárok takarítottak, mert a KLIK felmondta a szerződést, volt, ahol a szülők dobták össze a fertőtlenítőt. Nevetséges, ha egy, magát a katonás erővel azonosító kormány oda nem tud eljutni nyolc hónappal egy világjárvány kirobbanását követően, hogy mindenhol legyen szappan meg felülettisztító. A kormányzás ugyanis elsősorban nem arról szól, hogyan veszünk duplán túlárazva reklámtáblán felületet a haver cégétől közpénzből, hanem arról is, hogy valóságos problémákat kell megoldani az egészségügytől a munkanélküliségen át a fertőtlenítésig.

Az alsó hangon 400 ezer, a koronavírus miatt munkanélkülivé vált honfitársunknak Orbán Viktor szó szerint semmit sem ajánlott. A kormány egyelőre addig jutott, hogy a közmunka és hadsereg között választhatnak. Na most képzeljük el a munkanélkülivé váló szakácsot, légikísérőt, és grafikust, ahogy mindent hátrahagyva kiskatonának és/vagy ároktisztítónak állnak. Ez nemcsak abszurd, de teljesen érzéketlen is; ráadásul nem oda csoportosítja a munkaerőt, ahol valóban szükség lenne rá. Úgynevezett rossz kormányzás.

Hogy mit kellene ehelyett csinálni? Magyarországon lényegében nem volt bérátvállalás – a többi országban a fizetések jelentős részét az állam állta a koronavírus-járvány alatt azoknak a cégeknek, amelyek ezt nem tudták megtenni. A kormány a vírus alatt olyan megszorításokat fogadott el, amelyek csődbe vihetik az önkormányzatok jelentős részét. Ez nemcsak politikailag veszélyes, hanem többek közt azért is, mert az önkormányzatok tartják fent az egészségügyi alapellátást, azaz a háziorvosi és szakorvosi rendszert. Egy járvány idején. Azt pedig sokan és sokféleképp megírták, hogy a magyar államnak nem nyerészkednie kellene a koronavírus-teszteken, hanem ingyenesen és tömegesen tesztelnie, hogy a vírus terjedését megállíthassuk. Úgy tűnik, ezt Orbán Viktoron és néhány maszktagadó politikustársán kívül ma már mindenki érti.

Fekete-Győr András
Facebook


 

Kommentek

h i r d e t é s