fbpx Kedves Antal! – válaszolt Karácsony a Városháza-gate titokzatos szivárogtatójának | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kedves Antal! – válaszolt Karácsony a Városháza-gate titokzatos szivárogtatójának

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kedves Antal! – válaszolt Karácsony a Városháza-gate titokzatos szivárogtatójának

2021. november 27. - 10:06

 

Jöjjön el a vizsgálóbizottság elé, jöhet tőlem maszkban is – invitálta a Városháza-gate ügyében a főpolgármester a fővárosi vizsgálóbizottság elé az Anonymus-maszkos alakot, aki újabb hangfelvételt tett közzé. Karácsony Gergely kitért a felvételen emlegetett fővárosi ingatlanokra is. - írja a hvg.hu

Reagált Karácsony Gergely a Városháza-gateként elhíresült ügyben az Anonymus-maszkos alak által közzétett legújabb hangfelvételre, amelyen újabb fővárosi ingatlanok kerületek szóba és amelyen a szivárogtató szerint ismét Gansperger Gyula és Bajnai Gordon hallható – a volt miniszterelnök alig két órával a felvétel nyilvánosságra kerülése után jelentette be, hogy büntetőfeljelentést tesz.

A főpolgármester Facebook-posztjában Antalnak nevezve az Anonymus-maszkos alakot, azt írta: “Tisztelt Anonymus úr, kedves Antal! Nagyra értékelem szavait, amelyek szerint segíteni kívánja a fővárosi vizsgálóbizottság munkáját, annak kiderítését, hogy általam ismeretlen NER-es figurák és Putyin-közeli, kormány által is támogatott oligarchák milyen alapon beszélnek a fővárosi vagyongazdálkodást érintő ügyekről, "mi köze ennek a világszerte tapasztalt jelenséghez, hogy az orosz titkosszolgálat a maga kompromat-módszereivel igyekszik beavatkozni a választásokba.

Karácsony Gergely válaszában arra utalt, hogy mint arról a hvg.hu is beszámolt, szerdán a Fővárosi Közgyűlés fideszes javaslatra, egyhangúan úgy határozott, hogy a városvezetés szerint a Városháza értékesítési szándékának hiányában amúgy nem is létező Városháza-Gete ügyben fővárosi vizsgálóbizottság alakul, hogy a részletekre fényt derítsen, és a felvételeken elhangzottakat vizsgálja.

Karácsony a Facebook-bejegyzésében egyébként azt javasolta az összevágott hangfelvételeket szivárogtató Anonymusnak, hogy hozza nyilvánosságra ezeket teljes terjedelmükben, vágatlanul. Megjegyezte: "Mivel úgy tűnik, akármerre megy ez a Gansperger nevű NER-es, a Fidesz és az Orbán-család könyvelője, ott készül egy hangfelvétel, amelyben Gansperger önmagát vádolja bűncselekménnyel, lehet ilyenből még sok, rajta, elő velük."

A főpolgármester továbbá sürgette, hogy Anonymus menjen el a vizsgálóbizottság ülésére, “jöhet tőlem maszkban is, vagy szóljon a megbízóinak, úgy tervezzük majd az üléseket, hogy azok ne a kormányülések vagy a Fidesz elnökségi üléseinek napjára essenek”. Igény esetén orosz tolmácsot biztosítunk – tette hozzá Karácsony.

Végül Karácsony kitért a legújabb hangfelvételen emlegetett két fővárosi ingatlanra is, mondván: az ilyen értékesítéseket mindig nyilvános pályázatokon intézik, a kiírások sablon szerint készülnek, az ingatlanokról bárki, nyilvánosan tájékozódhat itt és itt. Egy másik, emlegetett ingatlan pályázata pedig még nem jelent meg – emlékeztetett a főpolgármester, hozzátéve: “a kiírás ebben az esetben sem fog semmilyen korlátozó feltételt tartalmazni”.

"Ami pedig az általam és a városvezetés egyetlen tagja által sem ismert, sokat emlegetett Berki nevű NER-es ingatlanost illeti, nos, őt évekkel ezelőtt Tarlós István helyettesének kérésére fogadta a vagyonkezelő vezetése még az előző városvezetés idején" – írta még a főpolgármester, majd ismét megszólítva a szivárogtatót, azt kérte: ”adja át megbízóinak, hogy ha már budapesti ügyekkel foglalkoznak, ugyan utalják már a fővárosi közösségi közlekedésnek törvény szerint járó 12 milliárd forintot a budapestiek érdekében”. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s