h i r d e t é s

Keddig tart a meleg, tavaszi idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Keddig tart a meleg, tavaszi idő

2021. április 11. - 05:50

 

A következő napokban jelentősen melegszik az idő, de többfelé erős lesz a déli szél. 

CIVILHETES olvasói fotó

Nyugat felől egy vastagabb felhősáv érkezik, és halad kelet felé. Hosszabb időre délelőtt főként a keleti országrészben, délután pedig a Dunántúlon süthet ki a nap.
Gyenge, szemerkélő eső előfordulhat: erre a déli órákig inkább a nyugati, később pedig a középső, illetve a keleti tájakon van nagyobb esély. A déli szelet több helyen kísérhetik erős, a Kisalföldön néhol időnként viharos lökések.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn még meleg lesz, sokat fog sütni a nap, egy-egy zápor esetleg zivatar a nyugati határ közelében és néhol északon fordulhat elő, majd este északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat. Napközben élénk, erős szél várható, estétől viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Délután 18-23 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a melegedés, ezért melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek, így gyulladásos panaszok, alvászavarok, fáradékonyság jelentkezhetnek, valamint csökkenhet a koncentrálóképesség. A reggel még csípős lesz, átmenetileg a kopásos eredetű ízületi panaszok felerősödhetnek.

A szeles időben kissé csökkenhet a hőérzetünk, illetve nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk.

A napos időszakok azonban jó hatással lesznek a közérzetre.

Öltözzünk rétegesen, reggel még nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s