h i r d e t é s

Kásler: eddig nagyon kedvezően vészelte át a fertőzést az ország, ami a kormánynak köszönhető

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kásler: eddig nagyon kedvezően vészelte át a fertőzést az ország, ami a kormánynak köszönhető

2020. március 27. - 13:19

Minden magyar felelős minden magyarért - mondta az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Illusztráció: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kásler Miklós kijelentette: a magyar egészségügy bizonyított, az orvosok heroikus küzdelmet folytatnak a koronavírus-járványban megfertőződött betegek ápolásában.

Közölte,

a járvány első időszakát Magyarország minden európai összehasonlításban "nagyon kedvezően vészelte át", a megbetegedések két-három héttel később jelentkeztek.

Ezt annak köszönhetjük

- mondta -,

hogy a kormány időben hozott pontos és fontos döntéseket, a magyar egészségügy szervezetten reagált járványügyi szempontból és a kórházak szintjén is.

A jelenlegi helyzetben, a csoportos megbetegedések fázisában arra kell a következő két-három hetet fordítani, hogy felkészítsék a magyar ellátórendszert a tömeges, többezres megbetegedések időszakára - ismertette.

Ennek érdekében felmérték a kapacitásokat - a kórházi ágyszámokat, az intenzív osztályokat, a kórházak műszerezettségét, eszköztárát, a tartalékokat, a nővéri, orvosi létszámot, a szakképzettségeket.

Kásler Miklós beszélt arról is, hogy a magyar kormány minden rendelkezésre álló pénzügyi forrás felhasználását lehetővé tette; ez a kassza felülről nyitott.

A tervek elkészültek, most a megelőzés legfontosabb része, hogy kerüljük a csoportos találkozásokat, elsősorban az idősekkel, és főként a krónikus betegségben szenvedők ne hagyják el otthonukat.

A miniszter szerint fegyelmezetten reagált az egészségügy, az emberek pedig úgy viselkedtek, mint akik tudják, hogy "minden magyar felelős minden magyarért". Úgy folytatta, hogy ezt kéri és várja el a továbbiakban is.

A magyar egészségügy bizonyított, a magyar orvosok és nővérek képesek és alkalmasak arra, hogy a megfelelő gyógykezelést mindenkinek megadják

- hangoztatta Kásler Miklós, hozzátéve: a beteg érdeke a legfőbb törvény.

(MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s