h i r d e t é s

Drágulnak a karácsonyfák

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Drágulnak a karácsonyfák

2020. november 14. - 10:17

 

Érdemesebb lehet belföldön termesztett fenyőt vásárolni.

A kép illusztráció! - Fotó: H. Szabó Sándor

Csak kis mértékben emelkedhet idén a belföldön termesztett, karácsonyi fenyő ára, ugyanakkor a legnépszerűbb fajta, az import nordmann fenyő az árfolyamváltozás miatt 10-15 százalékkal is drágulhat – közölte a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Várhatóan a lucfenyő méterenként 3000 forintba, az ezüstfenyő 4000-5000 forintba, a nordmann pedig 6000 forintba kerül majd, de sok helyen darabárat határoznak meg az eladók.

Bíznak abban, hogy a koronavírus-járvány nem befolyásolja majd a vásárlási kedvet, és zavartalanul folyhat az árusítás is – írta a szervezet közleményében. Évente egyébként 2-2,5 millió fát adnak el karácsonyra Magyarországon.

Importként főleg nordmann fenyő érkezik, nagyrészt Dániából, a behozatal mennyisége 500-600 ezer darabot tesz ki.

A nordmann fenyő iránti, évek óta erősödő keresletre válaszul, az elmúlt 10 évben nagy mennyiségben telepítettek ilyen fajtát a magyar gazdálkodók is, így az idén ebből a fajtából széles választék várja a vásárlókat. Az ezüstfenyő az utóbbi években ismét kedveltté vált, a hagyományos illatot keresők pedig változatlanul a lucot választják, amelyből idén is lesz elég, főleg a kisebb méretűekből. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s