h i r d e t é s

Karácsony Palkovicsnak: megszólalt a kormány beteges hazudozóinak talán legnagyobbika

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Karácsony Palkovicsnak: megszólalt a kormány beteges hazudozóinak talán legnagyobbika

2021. szeptember 02. - 07:05

Csörte a főpolgármester és a kormánybiztos között a Fudan-beruházásról. 

Szerdán a Fővárosi Közgyűlés 18 igen és 13 nem szavazat mellett arról döntött, hogy ha a kormány elfogadja a Fudan-törvényt, Budapest vezetése nem kíván a 2023-as atlétikai világbajnokság házigazdája lenni.  Az előterjesztés indoklásában Karácsony Gergely emlékeztetett: még 2019-ben fogadták el a kormány és a főváros között megtárgyalt megállapodást, amelyben a főváros áldását adta a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésére, hogy cserébe olyan fejlesztéseket kapjon, amely fontos a budapestieknek. Ebben kitértek az Egészséges Budapest Program folytatására, illetve a Diákváros megépítésére. Azzal, hogy a kormány elfogadta a Fudan-törtvényt, ezt a megállapodást rúgta fel, Karácsony azonban leszögezte, Budapest akaratát törvénnyel nem lehet felülírni. Utalt arra is, „hogy egyetlen nemzetközi sportszövetség sem szokott olyan városba világversenyt vinni, ahol a rendezvény politikai viták kereszttüzében áll.”

„Rossz érzésem van, amikor a főpolgármester úr az ország legfejleszthetőbb területéről beszél, talán már nem is Diákvárost, hanem luxus jacht-kikötőket, luxus apartmanokat lát”  – ezt címezte már Palkovics László innovációs miniszter a főpolgármesternek. A kínai egyetem beruházásáért felelős kormánybiztos nem maradt válasz nélkül. 

Karácsony a közösségi oldalán a miniszternek úgy reagált, 

Na, megszólalt a kormány beteges hazudozóinak talán legnagyobbika. Palkovics úr, a kínai befolyásszerzésért felelős miniszter, aki már annyifélét hazudozott össze a Fudanról és a Diákvárosról, hogy legutóbbi egyeztetésünkön maga is csúnyán belezavarodott. És most ennek az embernek van képe arról beszélni, hogy a Diákváros helyére mi akarnánk „luxusapartmanokat”, vagy „luxus jachtkikötőket”.

Úgy folytatja a posztban, 

Vajon mire gondolhatott? Olyasmi luxusra, mint a miniszterelnök családjának hatvanpusztai birtoka? Vagy olyan kikötőre, ahova beférnek Mészáros és Szíjj jachtjai, hogy rögtön innen indulhasson a kormányfő és a külügyminiszter nyaralni, ne kelljen már az adófizetők pénzén állami géppel repkedniük? Erről vizionál az a miniszter, aki már 14 milliárdnyi közpénzt folyatott a Fudan-alapítványba?

Emlékeztet,

A valóság az, hogy két dolog lesz, miniszter úr, és mi ennek szereztünk érvényt a mai Fővárosi Közgyűlésen. Az egyik, hogy Önök mindezért felelni fognak, vissza fogjuk szerezni a kínaiak hasznára kiszervezett közvagyont, nincs több luxusbirtok, se repkedés, se jachtozás, elszámoltatás meg jóvátétel, az viszont lesz. A másik, hogy nem a kínai egyetem, hanem a Diákváros fog megépülni, nem másért, hanem több tízezer magyar fiatal boldogulásáért. Én szóltam.

Index


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s