h i r d e t é s

Karácsony Gergely kikérte a Fudan-dokumentumokat, több oldalnyi feketével kitakart levelet kapott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony Gergely kikérte a Fudan-dokumentumokat, több oldalnyi feketével kitakart levelet kapott

2021. július 12. - 16:38

"A kormányváltás után minden letakart részt nyilvánosságra hozunk, feltárjuk ennek a káros és bűnös biznisznek minden elemét, miként azt is, milyen egyéb üzletekkel szolgálja ki az Orbán-kormány Kínát" - ígéri a politikus.

Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

Karácsony Gergely a közösségi oldalán számolt be arról, hogy élve jogaival, közérdekű adatigénylés keretében próbálta meg kikérni a Fuden egyetem tervezett budapesti kampuszának dokumentumait.

Mint írja:

"Íme, újabb szép példája annak, hogyan nézi le ez a kormány a magyarokat, miként kezeli saját hűbérbirtokaként ezt az országot, hogyan szolgálja ki lakájlelkülettel a kínai érdekeket a magyar családok terhére és kárára".

Posztja szerint nem voltak bonyolult kérdései. Csak "éltem a jogommal, mint bármely magyar állampolgár megteheti, és közérdekű adatigénylés formájában kikértem azokat a kormányzati anyagokat, amelyek alapján az Orbán-kormány Diákváros helyett kínai kommunista egyetemet akar építeni Budapesten.

Arra voltam – lettem volna – kíváncsi, alighanem sokadmagammal, milyen alapon akar az Orbán-kormány 540 milliárd forintos hitelt felvenni Kínától, milyen alapon akarja eladósítani még az unokáinkat, milyen alapon terhel meg minden egyes magyar háztartást mintegy 200 ezer forinttal, milyen alapon gondolja helyesnek, hogy a vidéki magyar fiatalok boldogulását szolgáló Diákváros helyett kínai kommunista egyetem épüljön kínai hitelből, kínai vállalatokkal, Kína és nem Magyarország érdekében."

A megkeresése után kapott levelet a posztjához mellékelte. Mint írja:

"A képeken az látható, milyen preparált dokumentumokat kaptam hosszú halogatás után a kormánytól. A letakart részeket a magyarok orrára nem akarják kötni, a kínaiak viszont nyilvánvalóan ismerik a részleteket.

Suttyomban akarják eladósítani az országot, titokban akarják szolgálni a magyar fiatalok helyett a kínai befolyást. Világos, hogy ez így nem maradhat. Hogy Diákváros legyen, vagy kínai kommunista egyetem legyen, arról népszavazásnak kell döntenie, mivel ez nem csak Budapest ügye, ezért országos népszavazás kell. És az is természetes, hogy a kormányváltás után minden letakart részt nyilvánosságra hozunk, feltárjuk ennek a káros és bűnös biznisznek minden elemét, miként azt is, milyen egyéb üzletekkel szolgálja ki az Orbán-kormány Kínát"

- ígéri a főpolgármester, az ellenzéki összefogás egyik miniszterelnök-jelöltje. (szmo.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!