fbpx Kamufelújtás a Jahn Ferenc kórházban? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kamufelújtás a Jahn Ferenc kórházban?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kamufelújtás a Jahn Ferenc kórházban?

2017. június 27. - 12:13

 

Munkások jelentek meg a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház és Rendelőintézet lezárt 3-as számú belgyógyászati osztályán – számolt be a Hvg.hu.

Hogy pontosan milyen felújítás zajlik, nem tudni, ám a szemtanúk szerint nem tűnnek igazán komolynak a munkálatok: bár az ágyak látványosan ki vannak pakolva a folyosóra, mindössze egy-két munkást láttak jönni-menni. Volt olyan nővér, aki nem is tudott arról, hogy bármi is történik az elhagyatott osztályon.

A Hír TV kedden számolt be az osztály bezárásáról, ám akkor még szó sem volt felújításokról. (A csatorna riportjában is csak a bezárásra utaló kiírás látszik.) Ezzel szemben másnap a kórház közleményében azt állította, hogy szó sincs tömeges felmondásokról, csupán a tervezett karbantartások és felújítások miatt szünetel egyes kórtermek használata. A közlemény alatt több fotó is látható arról, hogy két munkás dolgozik az osztályon, feltűnő ugyanakkor, hogy sem a padló, sem pedig a bútorok nincsenek az ilyenkor szokásos módon letakarva.

Szintén felújítást emlegetett a maga sajátos stílusában Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is Facebook-oldalán. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pedig a felújítás időzítését azzal indokolta, hogy nyáron csökken a betegforgalom, hiszen „a betegek egy része nyaralni van”.

A Hvg.hu szerint a felújítás feliratú tábla csak a Hír TV riportja után került ki az osztály bejáratára, és a botrány kirobbanása után napokig senkit sem láttak az osztályon: se beteget, se munkásokat.

 

Szerző: Bodacz Péter / mno.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s