fbpx Juszt kiakadt: Szijjártó hülye, vagy hazudik | CIVILHETES

h i r d e t é s

Juszt kiakadt: Szijjártó hülye, vagy hazudik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Juszt kiakadt: Szijjártó hülye, vagy hazudik

2021. november 10. - 07:18

 

Szijjártó Péter nemrégiben a valósággal szembemenve azt mondta, hogy "amennyiben a visegrádi négyek egy államot alkotnának, akkor az lenne az Unió második legnagyobb országa és a harmadik legnagyobb piaca."

A kép illusztráció! - Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Erre reagált úgy Juszt László, hogy “Szijjártó agya ismét elsült.”

Juszt László reakciója:

Szijjártó agya ismét elsült: “Amennyiben a visegrádi négyek egy államot alkotnának, akkor az lenne az unió második legnagyobb országa és a harmadik legnagyobb piaca.“

Erre mondta mindig a nagyanyám: “Ha nagyapádnak áramszedője lenne, akkor ő lenne a 72-es troli…”

És már megint a számok. Még véletlenül sem sikerül egy összeadás sem! A szónok szerint ha a négy ország egy lenne, akkor a második legnépesebb európai állam lenne 64.248.000 fővel.

Csakhogy Németország állampolgárainak száma 83.155.000 fő. Franciaországé pedig 67.439.000 fő. Ez – mindkettő – a matematika mai állása szerint több, mint a 64.248.000. Tehát Szijjártó vagy hülye, vagy hazudik. 

Ha erre azt válaszolná, hogy nem a népesség szerint gondolta, hanem a területi nagyság szerint, akkor sincsen igaza, mert Törökország területe 783.562 négyzetkilométer, Franciaországé pedig 655.470. Ezzel szemben az elképzelt négy ország összterülete 533.431 négyzetkilométer.

Elmondta azt is, hogy a budapesti és a varsói kormány között nincs nyitott kérdés. Azért én egy Oroszországgal kapcsolatos beszélgetést a két fél – értsd a lengyel és a magyar közt – szívesen végighallgatnék

– zárta bejegyzését a népszerű újságíró. (ellenszel.hu)


 

h i r d e t é s