h i r d e t é s

Jövő héttől nem kötelező a maszk az osztrák síterepeken

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jövő héttől nem kötelező a maszk az osztrák síterepeken

2021. november 11. - 05:57

A 2G szabály értelmében Ausztriában a határátlépésnél nem változott semmi, de szigorúbb feltételekkel lehet mostantól igénybe venni néhány szolgáltatást, például a vendéglátásban, vagy a sípályákon. Ezzel egyidőben a síparadicsomok egy új appal csábítják a vendégeket.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az idei téli szezonban Ausztriában jelentős fellendülésre számítanak, hiszen az ország ismét fogad szabadidős utazókat, akik - természetesen szigorú szabályok mellett, de - síelhetnek és élvezhetik a síparadicsomok által nyújtott gasztronómiai, program- és hotelkínálatot is. A 2G szabály bevezetése miatt azonban változnak a korlátozások.

Nem kötelező a maszk a sífelvonókon november 15-től

Azzal, hogy Ausztria szigorított a szabályokon, a sípályákon is változnak a korlátozások - írja a sielok.hu. A szigorúbb intézkedések a síterepekre is vonatkoznak, vagyis csak beoltottak vagy betegségből felépültek használhatják a lifteket jövő héttől. Tesztet nem fogadnak el.

A szabályokból az is kiderül, hogy a 2G-szabály bevezetésével egyidőben megszűnik a maszkkötelezettség. Tehát november 14-ig a síterepeken még kötelező a maszk a zárt sílifteken a 14 év felettiek részére, hétfőtől azonban már nem.

Ezt a rendelkezést ma már több síterep, pl. Stubai és Dachstein is bejelentette, várhatóan a héten máshol is kihirdetik majd. (turizmus.com)

 

Innovatív síelős applikációval csábítanak az ausztriai marketingesek

Ausztria nemzeti turisztikai marketingszervezete az Österreich Werbung (ÖW) új eszközöket is bevet az idei téli turisztikai szezon látogatóforgalmának élénkítése érdekében - számolt be szakmai blogján Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakember.

Négy partnerszervezettel: a Zillertal, Ötscher-Hochkar, Gastein és Schladming-Dachstein sírégiók turisztikai szervezetével összefogva egy olyan mobil applikációt fejlesztettek ki, amely a települések sípályáinak karakterisztikáját élethűen adja vissza.

Az Austrian Ski Game elnevezésű, 3D felbontásban dinamikus időjárási viszonyok és autentikus lesiklási élményhatások szimulálására is alkalmas online játék segítségével már a virtuális térben megkezdődhet az ausztriai síelésre való ráhangolódás és gyakorlás.

A fejlesztők nem titkolt célja, hogy a játékos megoldással erősítsék Ausztriának, mint téli turisztikai élménytérnek az imázsát, másrészt élénkítsék a települések látogatóforgalmát. Ausztria digitális turisztikai kirakatprojektje már online elérhető, a szükséges applikáció ingyenesen letölthető innen.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky