h i r d e t é s

Jószándék vezérelte azt a férfit, aki szemben autózott az M3-as autópálya leállósávjában - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jószándék vezérelte azt a férfit, aki szemben autózott az M3-as autópálya leállósávjában - VIDEÓ

2021. május 14. - 14:25

 

A Közlekedési Kultúra Napján történt az eset, amely munkát adott a gödöllői autópályarendőröknek

Forrás: police.hu

Több bejelentés érkezett 2021. május 11-én délután, hogy az M3-as autópályán, Bag térségében egy kék jármű a forgalommal szemben halad a leállósávban. A gödöllői járőrök a Budapest felé vezető oldalon porolva megállították a sofőrt, aki addig közel két kilométert tett meg szabálytalanul – írja a Police.hu.

Kiderült: a mellette ülő női rokonának akart segíteni; az ő műszaki hibás autójához tartott, amikor a rendőrök igazoltatták. A járőrök segítettek a lerobbant jármű üzembe helyezésében, biztonságos helyre kísérésében, és pártfogásukba vették az utast, aki gyermekeiért kellett menjen.

A járművet vezető, 57 éves halásztelki férfit előállították, kihallgatták, beismerte a terhére rótt közúti veszélyeztetés bűntettét. Elmondása szerint segítő szándéka vezérelte, és csak szemből megállva tudta volna bebikázni a lerobbant kocsit. Miközben a forgalommal szemben haladt, több elhaladó autóstól kapott reflektoros jelzést, valamint dudálást, de úgy gondolta, baj nélkül meg tudja oldani a feladatot.

Arról nem volt tudomása, hogy ilyenkor a közútkezelő segítségét igénybe tudja venni, vagy ahogyan a mellékelt ábra is mutatja, a rendőrség is hívható.

A férfi ellen közúti veszélyeztetés megalapozott gyanújával folytat további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. (vezess.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s