h i r d e t é s

Jön az új KRESZ: változnak a sebességhatárok is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jön az új KRESZ: változnak a sebességhatárok is

2016. július 14. - 10:12
0 komment

 

Az NFM megkezdte az új szabályozás előkészítését - írja a Portfolio.hu.

Néhány közlekedési táblával kevesebb lehet, és várhatóan változhatnak az eddig alkalmazott sebességhatárok is. Már dolgozik az NFM az új KRESZ-szabályokon, a munkát azonban nem kapkodják el, várhatóan 1-1,5 év múlva jön az új szabályozás.

Ugyan nem kapkodják el, de már dolgoznak a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) az új KRESZ-szabályokon - derül ki a Vezess.hu friss összefoglalójából.

Az előírások fokozatos korrekcióján túli átfogó átdolgozás előkészítése várhatóan még egy-másfél évet vesz igénybe

- reagált a tárca a szakportál megkeresésére.

Mint azt elárulták, várhatóan több közlekedési táblát is száműznek majd. Így az eddig ismert 5-10-20-30-40-50-60-70-80-90-100-110-130 km/órás táblák közül kiszedik a kevésbé használt útjelzőket. De változtatni akarnak a sebességhatárokon is. A szakportál információi szerint

az autópályákon gyorsabban hajthatnak majd a teherautók a 80-as korlát 90-re emelésével, miközben az ország legrosszabb állapotú, négy-öt számjegyű és lakott területen kívüli útjain a mostani 90-es maximumot lejjebb vihetik.

De az új KRESZ megjelenése előtt is várhatóak szabálymódosítások. Lapinformációk szerint még az idei évben az NFM szakértői elé kerülnek egyes várakozási és megállási szabályok. Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy ezek kapcsán pontosan miket és miért vizsgálnak majd felül.

portfolio.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s