h i r d e t é s

Jön az eső

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jön az eső

2022. szeptember 25. - 05:36

Vasárnap egyre vastagszik felettünk a felhőzet, délután már előfordul eső, zápor is. A jövő hét elején több hullámban érkezik újabb csapadék.

Erősen felhős vagy borult lesz az ég átmeneti szakadozásokkal, vékonyodásokkal. Napközben északkelet felé terjeszkedik egy csapadékzóna, amelyből több hullámban lehet számítani esőre, záporra (legkisebb eséllyel délkeleten). Késő délután a Dunántúlon már újabb csapadékgócok képződnek, amelyekből zivatar is kialakulhat. A déli szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, a Tiszántúlon a magasabb értékekkel. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn sok felhő lesz az égen, több tájegységünkön kell számítani ismétlődő jelleggel esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, de lesznek szárazabb részei is az országnak. A nyugatias szél többfelé élénk, helyenként erős lehet. Hajnalra a Dunántúlon és északon többfelé pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 25 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap reggel és napközben időjárási front még nem lesz felettünk, de az időjárási helyzet miatt az érzékenyek körében vérnyomás-ingadozás, migrén, dekoncentráltság jeletkezhet.
Ugyanakkor felerősödhetnek a fejfájásos és migrénes panaszok is.
A kissé szelesebb tájakon élők körében ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.
A felhős, borongós idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, romolhat hő- és komfortérzetünk.
A hűvös hajnali, reggeli órákban könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.
Vasárnap estétől viszont kettősfronti hatás érvényesül.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky