h i r d e t é s

Jól szerepelt a CEU a világ egyik legfontosabb egyetemi rangsorában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jól szerepelt a CEU a világ egyik legfontosabb egyetemi rangsorában

2020. július 02. - 14:32

 

A ShanghaiRanking 2020-as, tudományterületek szerinti globális rangsora szerint a CEU a társadalomtudományok több területén is kiválóan teljesít.

Forrás: CEU

A legutóbbi rangsor szerint:

Közgazdaságtudományból a legjobb 101-150 közötti mezőnyben a CEU
Politikatudományból a legjobb 101-150 között
Pszichológiából a legjobb 201-300
Közigazgatásból a legjobb 101-150

A fenti négy tudományterületen a CEU teljesített a legjobban Magyarországon. A közgazdaságtudomány területén a CEU a legjobb egyetem Magyarországon és Ausztriában, és a megosztott első helyet kapta a közép- és kelet-európai régióban.

A ShanghaiRankinget tartják a három legfontosabb egyetemi rangsor egyikének, az oktatók és kutatók számára pedig talán a legfontosabb, hiszen különös hangsúlyt fektet a kutatásra. „A tudományterületek szerinti rangsort átlátható módszerekkel és harmadik felektől származó adatokra támaszkodva állítjuk össze. A rangsorolásnál felhasznált szempont a kutatások minősége, a nemzetközi együttműködések kiterjedtsége, a kiemelkedő kutatások száma, és a legmagasabb szintű tudományos elismerések. A tudományos díjakat is figyelembe vesszük a rangsort készítésekor.” – írja a ShanghaiRanking a felhasznált metodológiáról.

A természettudományok, mérnöki tudományok, élettudományok, orvostudományok, és társadalomtudományok összesen 54 területét, és több mint 4.000 egyetemet vizsgált az idei tudományterületek szerinti ShanghaiRanking. A teljes rangsor itt érhető el, a felhasznált metodológiáról itt olvashatnak többet.


 

h i r d e t é s