fbpx Jogi vandalizmussal vádolja Szijjártó Péter az Európai Bizottságot | CIVILHETES

h i r d e t é s

Jogi vandalizmussal vádolja Szijjártó Péter az Európai Bizottságot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jogi vandalizmussal vádolja Szijjártó Péter az Európai Bizottságot

2021. július 28. - 15:59

 

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a helyreállítási alap kifizetései kapcsán mondta ezt, de a Pegasus-ügyről is beszélt a portugál köztévének adott interjújában.

A kép illusztráció! - Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter jogi vandalizmussal vádolta meg az Európai Bizottságot a portugál köztelevíziónak adott keddi interjújában. A politikus szerint a testület csak az általa gyerekvédelminek, a kritikusok által melegellenesnek hívott törvény megszavazása miatt nem fogadta el az uniós finanszírozású magyar helyreállítási tervet.

„Az Európai Bizottság elnöke már kért egy időpontot a bejelentésre. Aztán amikor elfogadtuk, a parlament elfogadta a gyerekvédelmi törvényt, az Európai Bizottság azonnal újabb mesterséges, hamis feltételeket szabott. Összekevertek egymástól független ügyeket. Ez jogi huliganizmus, jogi vandalizmus" - állította a miniszter.

Mint kedden kiderült, a helyreállítási tervről szóló tárgyalások határidejét két hónappal, szeptember végéig meghosszabbították, a magyar fél pedig jelezte a Bizottságnak, hogy kész konstruktívan együttműködni a vitás kérdésekben.

A Pegasus-ügyben továbbra is kitérő válasz érkezik csak

Szijjártó a Pegasus-üggyel kapcsolatban azt mondta, Magyarországon senkit nem figyeltek meg pusztán a munkája, a hivatása miatt. Arra viszont nem válaszolt, hogy az állami szervek használták-e a kémprogramot.

„Azt a kérdést, hogy ezt vagy azt a technológiát használtuk-e, nem is értem. Az összes titkosszolgálat lehallgat és megfigyel embereket, olyanokat, akik szerintük veszélyt jelentenek a nemzetbiztonságra" - magyarázta.

A politikus megismételte a kormány álláspontját, miszerint az ő hatalomra kerülésük óta Magyarországon nem végeztek illegális megfigyeléseket. (Euronews)


 

h i r d e t é s

Kommentek