h i r d e t é s

Jobbikosok és fideszesek verekedtek össze az éjjel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jobbikosok és fideszesek verekedtek össze az éjjel

2018. április 06. - 10:29

 

Most pedig egymásra mutogatnak.

Fotó: Szanyó Miklós / Facebook

Szanyó Miklós jobbikos óbudai önkormányzati képviselő szerint fideszesek verték ki két fogát, a Fidesz péntek reggeli közleményében viszont azt állítják: jobbikosok támadtak rá a Fidesz aktivistáira. - írja a hvg.hu

Fotót posztolt vérző arcáról péntek hajnalban a Facebookon Szanyó Miklós jobbikos óbudai önkormányzati képviselő, aki azt írta: „a Fidesz már a fizikai erőszaktól sem riad vissza. Hiába őriztük a plakátjainkat, két fogam is bánta a mai éjszakát”.

A Jobbik-közeli Alfahír szerint egy plakátrongáló banda tagjai támadták meg a képviselőt, két fogát kiverték, mentő vitte kórházba.

Bencsik János kispesti jobbikos képviselőjelölt ugyancsak a Facebookon posztolt egy másik képet Szanyó Miklós vérző arcáról. Ő azt írta: csütörtök éjszaka „a szokásos kerületi plakátjavítás után” jobbikos aktivistákkal a főváros több pontján plakátfigyelő csapatokat állítottak fel, hogy megakadályozzák a Fidesz rongálásait. Az elmúlt napokban kifigyelték, mikor és milyen útvonalakon közlekednek, és nem sokkal éjfél után meg is érkeztek festékszórós alakulataik. A Budaörsi úton és Óbudán is sikerült meglepni egy hét-, illetve négyfős társaságot – fogalmazott. Szanyó Miklós „testével védte plakátjainkat, mire egy kivezényelt verőember két fogát kiütötte, majd elfutottak” – tette hozzá.

A Fidesz péntek reggeli közleményében homlokegyenest mást állítottak az éjszaka történtekkel kapcsolatban. „Budapesten a Kolosi térnél és a BAH csomópontnál a Fidesz aktivistáira jobbikosok támadtak rá és súlyos testi sértést okozva bántalmazták őket. Ez az agresszivitás és erőszak a Jobbik igazi arca, amiből a magyar választók nem kérnek. Aktivistáink nem tettek mást, mint a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták. A Fidesz a rendőrséghez fordult az ügyben és feljelentést tesz” – közölték.

A szövegből nem derült ki, pontosan mit jelentett az, hogy a Fidesz aktivistái „a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták”.


 

Kommentek

h i r d e t é s