h i r d e t é s

Jézus dzsihádja

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Jézus dzsihádja

2020. július 09. - 17:29

 

Bírálatot kaptam. Azt mondták állandóan a Koránt idézem és ezzel egyoldalúvá teszem az írásaimat. Meggyőztek.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Most a Bibliát idézem:

Evangélium Máté szerint 10. fejezet 34-42

34Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. 35Azért jöttem, hogy szembe állítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. 37Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. 38Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám. 39Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja. 40Aki titeket befogad, engem fogad be, aki pedig engem fogad be, azt fogadja be, aki engem küldött. 41Aki prófétát fogad be azért, mert próféta, az a próféta jutalmát kapja. Aki igaz embert fogad be azért, mert igaz, az igaz ember jutalmában részesül. 42S ha csak egy pohár friss vizet ad is valaki egynek, akár a legkisebbnek is azért, mert az én tanítványom: bizony mondom nektek, nem marad el jutalma.”

Hosszabban is lehetne idézni, de az a lényegen nem változtat: Jézus dzsihádra hív. Mert ez a dzsihád, amiról az idézet szól. Kiállásra szólít az ügyért bármi áron, amit képviselni volt hivatott. A muszlimok és keresztények közt létezik egy jelentős párhuzam. Mi ugyanúgy figyelmen kívül hagyjuk Koránunk felhívásait, ahogy a keresztények Jézus fenti szavait. Iróniával élve, ábrahámi alapon vesszük semmibe közösen az igét.

Pedig Jézus és Mohammed (béke reájuk) nem szexlapot árultak, bordélyházakat üzemeltettek, mert ha így lett volna, akkor minden erőfeszítés nélkül hatalmas népszerűségre tettek volna szert a semmire, ahogy az ma van. Nekik meg kellett küzdeni valamiért, meg kellett szenvedni az Úr képviseletében egy Ügyért. Ez nem megy dzsihád nélkül, aminek ez a jelentése és nem egy orientalista beállítású szent háború koholmány.

A szeretet szép dolog, a türelem szintén, a csodatételek pedig lenyűgözőek. De mit ér az egész, ha nincs fellépés egy korrupt jelenséggel szemben? Mit ér az egész, ha nincsenek tettek az elesettek felkarolására, szegények megsegítésére? Mit ér az egész, ha a hirdetés elhangzását egy zsarnok támogatása követi? Mert egy Szentírás egyik torzítási módja, annak kiüresítése, tartalmának szavak formájában hagyása, amit tettek nem követnek.

Annak idején prófétáknak hívták őket. De csak azért, mert jóval Marx előtt éltek. Ha másképp lett volna, akkor forradalmároknak neveznénk őket. A Marx utáni forradalmárok mozgalmait pedig dzsihádnak hívnánk. Nem érdekes? A szavak mennyire fel tudják címkézni a mondanivalót? A dolgok beskatulyázásával pedig torzul az értelem.

Célom bemutatni, hogy lehetnek szövegbeli eltérések, de Isten szándéka ugyanaz minden helyen és korban.
Béke önmagában nincs. Csak belső megbékélés létezik, amit önmagunkon belül létre kell hozni. Ez a lélek dzsihádja. Ha ez tömegesen megvalósul, akkor létrejön egy béke közeli állapot, de ez küzdelem nélkül nem áll elő.

Adj kenyeret azoknak, kik éheznek és adj igazság iránti éhséget azoknak, akiknek van kenyerük. Latin kegyelmi ima

Ha Jézus 30 évvel ezelőtt született volna, a Fox News és a Republikánusok Közel-Keleti veszélyes embernek címkézték volna, aki szocializmust akar terjeszteni a világon és erre bíztatja a szegényeket.

Jézus nem egy poszter fiú, akik a keresztényeket muszlimok elleni hadjáratra vezeti, hanem Messiás, aki összehozza a keresztényeket a muszlimokkal.

Címkék: 

 

h i r d e t é s