fbpx Jeszenszky: "Kádár sem tudta elzárni a világtól Magyarországot" | CIVILHETES

h i r d e t é s

Jeszenszky: "Kádár sem tudta elzárni a világtól Magyarországot"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jeszenszky: "Kádár sem tudta elzárni a világtól Magyarországot"

2017. április 12. - 14:14

 

Jeszenszky Géza volt külügyminiszer szerint a CEU-ügy tovább rontja Magyarország és Amerika viszonyát. Interjú a HVG-ben. - írja a hvg.hu.

Forrás: hvg.hu

Donald Trumpnak sincs jó véleménye Soros Györgyről, de Orbánhoz hasonlóan nem ideologikus, hanem pragmatikus ember 

– mondja Jeszenszky Géza volt külügyminiszter a HVG e heti számában, ami a szokásostól eltérően már szerdán megjelenik. Szerinte Trump valószínűleg nem veszi jó néven, hogy kis ország amerikai érdekeket sért, így a CEU-ügy csak tovább rontja a viszonyt.

Pedig Magyarország önzőbb érdekei is azt diktálják, hogy jóban legyünk a világ vezető katonai és gazdasági hatalmával.

Jeszenszky szerint a CEU-ra szükség van, nem igaz, hogy ott csak megveszekedett liberálisok tanítanak és tanulnak, hiszen ott végzett Kovács Zoltán kormányszóvivő, vagy ott tanít Csaba László, aki nemrég még Orbán gazdasági tanácsadója volt.

Rendkívül sokat ártana az ország presztízsének a CEU bezárása, megerősítené a kormányra szórt vádakat,

de gazdaságilag is rossz a döntés. Jeszenszky elképzelhetőnek tartja, hogy Putyin nyomása is közrejátszik a kormány lépésében, de ez önmagában nem elég.

El lehet kergetni az egyetemet, de naivitás azt gondolni, hogy az ott megjelenő gondolatoktól is el lehet zárni a magyar közvéleményt. Azokat ugyanis nem a CEU teremti, hanem a világ.

Jeszenszky szerint nevetséges azt gondolni, hogy az internet korában el lehet zárni a világtól Magyarországot. "Ez még Kádárnak sem sikerült."

hvg.hu

 


 

Kommentek

h i r d e t é s