h i r d e t é s

Jeszenszky Géza is reagált Fekete-Győr András szavaira

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jeszenszky Géza is reagált Fekete-Győr András szavaira

2020. szeptember 27. - 18:45

Elterjedt, hogy a V21 csoport vezetői dolgoznának a Momentum programalkotásában.

Jeszenszky Géza - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

"A V21 egy jobb országhoz vezető politikák kidolgozását, majd – reményei szerint – megvalósulását igyekszik előmozdítani. Tagjai személyes döntés alapján adhatnak politikai tanácsokat az azt igénylő pártoknak, szervezeteknek. Ilyen alapon véleményeztem és tettem javaslatokat a 2018-as választások előtt a Momentumnak és az LMP-nek is" – így reagált Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, a V21 tagja Fekete-Győr András nagy port kavart tegnapi nyilatkozatára a Hírklikk beszámolója szerint. 

Jeszenszky azon pedig végképp felháborodott – diplomataként finoman fogalmazva "értetlenül áll" – Fekete-Győr András egy másik nyilatkozata előtt –, már amennyiben "a Momentum elnöke a ma folyó romániai helyhatósági választások előtt valóban a magyar jelöltekkel szemben egy román párt támogatására szólította fel a romániai magyar választókat".

Az atv.hu Balázs Pétert is megkérdezte az ügyről. Balázs Péter szerint „a hír igaz, de nem úgy”. A V21, amely 2017-ben az ellenzéki összefogás elősegítése érdekében jött érdeke, minden ellenzéki pártnak készséggel segít, amelyek készek az összefogásra. A csoport örül, hogy a pártok – szemben 2018-cal, amikor az önös pártérdekek lehetetlenné tették az összefogást – abban már megállapodtak, hogy körzetenként egy ellenzéki jelölt lesz 2022-ben.

Oszkó Péter meglepődött, hogy elterjedt róla, részt vesz a Momentum programalkotásában, Bajnai Gordon "kényelmetlen helyzetben találta magát" a Fekete-Győr András szavai nyomán elterjedt hírek miatt, amelyek szerint a politikába való visszatérésre készülne. (atv.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s