h i r d e t é s

Jelentősen emelkedik az elégedetlenek tábora

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jelentősen emelkedik az elégedetlenek tábora

2018. december 29. - 06:43

Egy hónapjan még 41 százalék mondta azt, hogy elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok. Most – a túlóratörvény és az azt követő tüntetések után – ez a szám 30 százalékra csökkent

Forrás: Szigetváry Zsolt/MTI

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából végzett kutatást december 13-a és 19-e között, ebbe az időszakba pedig már beleesik a túlóratörvény parlamenti elfogadása, valamint az ezt követő tüntetések is. Az 1000 fős, reprezentatív mintán készült felmérésből kiderül:

drasztikusan, 41 százalékról, 30 százalékra, 11 százalékponttal csökkent azok aránya, akik elégedettek a hazánkban zajló folyamatokkal. Ezzel párhuzamosan, hasonló arányban, 11 százalékponttal, 53 százalékról 64 százalékra növekedett az elégedetlenek aránya.

Ilyen mértékű elmozdulás egy hónapon belül különösen ritka. Ezzel a változással a másfél évvel ezelőtti szintre ment vissza a mutató.

A pártok közül:

  • a Fidesz az összes megkérdezett körében 23 százalékon, miután egy hónap alatt 2 százalékpontot csökkent a támogatottságuk;
  • az MSZP-Párbeszéd 9 százalékon, itt 1 százalékos a növekedés;
  • a Jobbik is 9 százalékon.

Az LMP támogatottsága nem változott, és 2 százalék, a DK esetében viszont egy százalékpontot növekedett, és így 3 százalék. A Kétfarkú Kutya Párt egy százalékpontot csökkent, így 1 százalék, míg a Momentum ugyanennyit növekedett, így 2 százalék a támogatottsága. A Mi hazánk mozgalom párt támogatottsága a múlt hónapokban stabilan elérte az 1 százalékot, ám ez most csökkent, és a Liberálisokhoz hasonlóan nem érte el az ábrázoláshoz szükséges értéket. (hvg.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s