h i r d e t é s

Jelentősen csökkent a hazai üzemanyag-fogyasztás

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Jelentősen csökkent a hazai üzemanyag-fogyasztás

2020. október 15. - 16:15

 

Kevesebbet tankolunk, mint egy éve.

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) által közzétett adatok alapján 5,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 8,6 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott idén az első kilenc hónapban, mint egy évvel korábban, az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 7,5 százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A teljes január-szeptemberi fogyasztás 2,71 milliárd liter volt; 1,04 milliárd liter motorbenzint és csaknem 1,67 milliárd liter dízel üzemanyagot tankoltak a járművekbe Magyarországon a MÁSZ-tagvállalatok összesített értékesítési adatai alapján.

Az üzemanyagokon belül a prémium termékek eladása nőtt. Prémium motorbenzinből 234,2 millió liter fogyott, 180,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 812,5 millió litert tankoltak az autósok, 20,9 százalékkal kevesebbet a tavaly január-szeptemberinél.

A prémium dízel fogyasztása 186,1 millió liter volt az első kilenc hónapban, ami 15,2 százalékos bővülés a tavalyi azonos időszakhoz képes. A nem prémium gázolaj eladása meghaladta az 1,48 milliárd litert, ez 10,9 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. (MTI) / portfolio.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s